ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: черговий ромком на один вечір? “Можливо, так”

Хочете влаштувати романтичний вечір? Фільм “Можливо, так” стане у нагоді.

Буває у вас таке, що кохана людина надсилає трейлер якогось фільму і пише: “Ми обов’язково маємо його подивитися”? “Можливо, так” (2023) – саме той варіант, тому що дивитися його наодинці – це ще той челедж, а ось для перегляду в парі він ідеальний. Класна романтична комедія з відомимим акторами, на один вечір – ось все, що можна було б написати про це кіно. Проте для рубрики “Інформатор вихідного дня” все ж залишу трішки більше вражень.

Історія у фільму Майкла Джейкобса, який він зняв за мотивами власної п’єси “Шахраї”, крутиться навколо трьох пар і, можна сказати, однієї великої родини. У житті Мішель та Аллана настав момент, коли вони почали задумуватися про весілля. Точніше, дівчина цього вже прямо вимагала, а хлопець відганяв навіть думку про це геть. Цілком поширена ситуація, хіба ні? Мішель говорила про те, що стосунки повинні розвиватися і шлюб має стати тим самим новим кроком. Аллан же боявся змін, не хотів, щоб їхнє кохання з’їли рутина та побут. Зрештою дійшло до того, що Мішель дала своєму коханому добу, аби він визначився, чи збирається одружуватися, а сама поїхала до батьків. Він, щоб добре все обміркувати, поїхав до своїх.

Досить нелогічних рішень героїв у фільмі вдосталь. А власне, кохання – це ж не про логіку. Було дивно, що ще не дізнавшись, чи хоче Аллан побратися, Мішель запросила його з батьками на спільну сімейну вечерю з її батьками. Ну це ж саме те, що треба, коли твої стосунки на межі завершення! Але, як виявилося, самим батькам зовсім не до проблем їхніх дітей, їм би зі своїми розібратися. А у чому вони полягають, краще подивіться у фільмі. Бо якщо я розповім, то в ньому взагалі не залишиться бодай якоїсь інтриги.

Очевидно ж, що історія завершиться весіллям? Це вам не якийсь “Ла-ла-ленд”. На жаль. Але це водночас і плюс такого кіно. Воно тепле-тепле, приємно передбачуване, наче плани на вихідні, кумедне, втім не вульгарне. Якщо ви перед переглядом трішки хочете спати, то, обережно, можете заснути, якщо ж ви просто хочете видихнути після складного дня та важких новин, то вмикайте “Можливо, так” і зробіть це. Якщо ви купили класного вина та смаколиків і хочете провести з коханою людиною особливий вечір, цей фільм на тлі буде досить доречним. Якщо ж ви любите глибоке серйозне кіно, то навіщо взагалі читаєте цей текст?

Не можна не відзначити класний, як для такого прохідного кіно, акторський склад. Річард Гір, Сюзен Серендон, Вільям Мейсі – переконаний, що раніше ви бачили хоча б один фільм із кожним з них. Емма Роберт – це взагалі окремий краш: бачу фільм із нею – дивлюся. І головне, що, окрім головних шести героїв, в історії більше нікого немає, що робить її простішою для сприйняття та, так би мовити, легшою, типу хмаринка. Хоча насправді важке кіно можна зробити й із одним-єдиними актором.

Резюмую. “Можливо, так” – один із багатьох ромкомів, який мало чим вирізняється. Але його приємно дивитися, оскільки він милий, не перенасичений “коханням-зітханням”, смішний. Актори популярні, професійні, картинка класна. Для літнього вечора з коханою людиною таке кіно підійде.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наша журналістка розповіла про фільм “Мрія”. Читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору