ЖИТТЯ

На Переяславщині відкрили меморіальні дошки двом захисникам, які загинули на війні

На фасаді Стовп’язької гімназії відкрили меморіальні дошки двом випускникам-воїнам. Вони загинули, боронячи Україну.

29 серпня, у День пам’яті захисників України, у Стовп’ягах (Дівичківська ТГ) на фасаді гімназії урочисто відкрили меморіальні дошки її випускникам Миколі Курику та Андрію Блажченку. Вони загинули у російсько-українській війні, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Про це повідомили на Facebook-сторінці Стовп’язької гімназії, передає Інформатор.

До Стовп’язької гімназії прийшло близько двох сотень людей. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. На відкритті зокрема виступили голова Дівичківської громади Олександр Слюсар та представник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, капітан Андрій Загнойко.

19-річний Микола Курик служив у добровольчому батальйоні спецпідрозділу “Сонечко УПА”. Загинув 31 березня 2022 року у боях під Києвом. Похований 8 квітня 2022 року на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Він – почесний громадянин міста Тернопіль (2022, посмертно).

41-річний Андрій Блажченко захищав Україну на фронті ще з 2014 року. 19 квітня 2023 року загинув поблизу міста Вугледар Волноваського району на Донеччині. 24 квітня із ним попрощались у Переяславі та поховали у Стовп’ягах.

Нагадаємо, що 27 серпня на Харківщині загинув житель села Єрківці Віктор Гайворинський. Деталі – тут.

Фото із Facebook

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору