ЖИТТЯ

“Котячі історії” від Маргарити Бовт: у Переяславі відкрили виставку особливих ляльок

У Переяславі відкрили виставку ляльок авторки Маргарити Бовт. Коли і де її можна побачити?

4 вересня у читальній залі Переяславської публічної бібліотеки відкрили виставку ляльок “Котячі історії” Маргарити Бовт. Вона – володарка Golden George, “Оскара” в галузі авторських іграшок. Експонуватиметься виставка до 15 вересня, побачити її можна у будні з 9:00 до 17:00. Представили 13 виробів, що наразі є у майстрині, частина з них вже продана. Також охочі можуть придбати листівку із котиком та автографом майстрині за 25 гривень. Кошти використають на матеріали для нових ляльок. Детальніше про це розповідає Інформатор.

На відкриття прийшло понад тридцять людей: бібліотекарі, працівники місцевого самоврядування, учні 3-Б класу ліцею імені Володимира Мономаха та всі охожі. Маргарита Бовт зазначила, що цією виставкою прагне подарувати позитив, адже кожен кіт має прототип, у якому люди можуть знайти себе. Зроблені коти зі штучного хутра, а деталі створюються у техніці пап’є-маше.

Кожна робота має свою історію чи прототип, наприклад, “Кіт і собака” має політичний характер. “Коли один не дуже компетентний депутат сказав бабусі: “Продай собаку – заплати за газ”, у мене зародилася ідея зробити кота, що продає собаку. Він такий вже замучений, знедолений, не може ту собаку продати і пес там такий “непутящий”, що він нікому не потрібен. Кіт вже наскільки занедбав свій двір, що йому байдуже вже на все, що його оточує, бо так йому важко ту собаку продати”, – пояснила майстриня.

Маргарита Бовт зараз живе у Києві. До Переяслава її запросила завідувачка будинку культури у селі Гайшин Ірина Кучеренко: “Хотілося щось нове, таке, щоби Переяслав засвітився радістю. Я співпрацюю із музеєм Шолом-Алейхема, що в Києві, і там відбувається багато виставок і от мені порекомендували звернутися до цієї майстрині”.

Охочі можуть придбати листівку із котиком та автографом майстрині

Кожна робота має свою історію чи прототип

“Сніданок по-царськи”

“Кіт і собака”

“Кіт домашній”

Виставка триватиме до 15 вересня

Всі роботи майстриня виготовляє самостійно, допомагають їй лише з освітленням

На виставці представлено 13 робіт

Заступниця міського голови Оксана Степаненко подарувала Маргариті Бовт книгу

Діти з цікавістю розглядали котиків

Маленьким учасникам виставка дуже сподобалась

Діти і дорослі поринули у казковий світ ляльок Маргарити Бовт

Нагадаємо, що у рубриці “Інформатор вихідного дня” наша журналістка розповіла про мультфільм “Мавка. Лісова Пісня”. Чому його варто подивитися, дізнавайтесь тут.

Валерія Бобровська 

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору