ЖИТТЯ

“Медичне ралі Київщини” провели вперше: що це таке та як виступили представники Переяслава

Вперше провели конкурс “Медичне ралі Київщини”. У ньому взяли участь і переяславські медики.

У селі Грузьке Бишівської громади відбувся конкурс “Медичне ралі Київщини 2023”. Такі змагання провели вперше за всю історію існування Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У них взяли участь і переяславські медики, до трійки призерів не потрапили. Про це повідомили на сайті Київської обласної ради, передає Інформатор.

Змагалися 6 команд – із Броварської, Білоцерківської, Вишгородської, Обухівської, Фастівської та Переяславської станцій екстреної медичної допомоги. Кожна складалася з водія та двох медичних працівників – лікарів або фельдшерів. Конкурс складався з 5 етапів. Судді оцінювали вміння швидко й правильно поставити діагноз, провести сортування пацієнтів, надати допомогу при гострому коронарному синдромі, взаємодію між членами бригади і навіть вміння майстерно маневрувати спецтранспортом.

Переможцем змагань стала Фастівська станція ЕМД. Окрім подяки й кубка, команда отримала ще й ключі від новенької спеціалізованої “карети” швидкої допомоги класу С. Друге місце посіла Броварська станція ЕМД, а третє – Вишгородська.

За словами директорки КНП КОР “Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Оксани Шарко, проєкт змагань виношували 4 роки. Спершу на заваді став карантин через коронавірус, а потім росіяни напали на Україну.

“Захід чудовий. Всі учасники визнали, що такі змагання необхідні. Щоб підтримати одне одного, підтримати бойовий дух та злагодження команд. Цінуйте лікарів, визнавайте диво, яке вони творять щодня. Бо вони завжди на фронті, у боротьбі за наше здоров’я та життя”, – сказала у підсумку заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Нагадаємо, що журналісти Інформатора запитали у жителів Переяслава, чи готуються вони до можливих блекаутів. Відеосюжет дивіться тут.

Фото: сайт Київської обласної ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору