ЖИТТЯ

Як підготуватися до опалювального сезону: розповіли рятувальники на Переяславщині

Невдовзі розпочнеться опалювальний сезон. Пожежники нагадали про дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Невдовзі розпочнеться опалювальний сезон. Люди використовують електрообігрівальні прилади, печі, груби, тому пожежники наголошують на дотриманні правил пожежної безпеки у побуті. Про це Інформатору розповів провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Фахівець нагадав, що перед початком опалювального сезону потрібно перевірити, чи не пошкоджені груби та печі. Якщо підлога не з вогнестійкого матеріалу, слід підстелити лист металу для непотрапляння горючих решток на підлогу. Також наголосив, що перевірки потребують і електроопалювальні та газові прилади, зокрема газові котли. Порадив не користуватися електронагрівальними та пошкодженими електроопалювальними приладами.

“Не рекомендуємо використовувати тимчасові опалювальні прилади із використанням маленьких газових балончиків, адже дуже багато випадків вибухів спричинило використанням цих приладів”, – зазначив Денис Порохня. Додав, що вже почалося використання електрообігрівальних приладів, тому невдовзі буде велике навантаження на електромережу, тож бажано перевірити електропроводку, щоб вона була не пошкоджена.

Нагадаємо, що журналісти Інформатора запитали у жителів Переяслава, чи готуються вони до можливих блекаутів. Відеосюжет дивіться тут.

Валерія Бобровська

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору