ЖИТТЯ

На Переяславщині шахрай обіцяв жінкам, що вилікує від алкоголізму та поверне з полону їхніх чоловіків

На Переяславщині чоловік ошукував людей через Facebook. Як його покарав суд?

У липні цього року житель села Лецьки (Циблівська ТГ) через Facebook вводив в оману людей. Обіцяв провести певний “ритуал”, після якого вирішаться проблеми, з якими вони зверталися до нього. Таким чином шахрай заволодів їхніми грошима та коштовностями. 11 жовтня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Згідно з протоколом засідання, відомо, що 3 липня обвинувачений у Facebook пообіцяв жінці провести ритуал, після якого її чоловік вилікується від алкоголізму. Цього ж дня вона залишила золотий ланцюжок вартістю 10 тисяч 147 гривень 86 копійок на перехресті у селі Виповзки (Ташанська ТГ). Ним потім заволодів шахрай.

6 липня таким же чином він ввів у оману іншу жінку. Також пообіцяв, що її чоловік вилікується від алкоголізму. Того ж вечора вона залишила 41 тисячу гривень біля хреста на в’їзді в село Лецьки (Циблівська ТГ). Їх згодом забрав чоловік.

9 липня іншій жінці він сказав, що після ритуалу її чоловік та син будуть визволені з полону та повернуться додому. Та перерахувала 41 тисячу гривень на банківську картку шахрая.

10 жовтня прокурор та обвинувачений, який визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень, уклали угоду про визнання винуватості. Суд її прийняв – визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 190 ККУ (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), що передбачає штраф 34 тисячі гривень, та за ч. 2 ст. 190 ККУ (Шахрайство, що вчиняється повторно, або за змовою групою осіб, або завдає значної шкоди), що передбачає штраф 51 тисячу гривень. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим суд призначив штраф 51 тисячу гривень. Чоловік має сплатити його протягом місяця з моменту набрання вироку законної сили.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його винесення.

Нагадаємо, що на Переяславщині чоловік викрав та продав ноутбук, щоб похмелитися. Що вирішив суд, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору