ЖИТТЯ

На Переяславщині викрили масштабну схему нелегального виготовлення сигарет

На Переяславщині викрили схему реалізації нелегально виготовлених сигарет. Товару вилучили на понад 4 мільйони гривень.

На Переяславщині детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області викрили схему “сімейного бізнесу” реалізації нелегально виготовлених сигарет. Незаконну діяльність організував місцевий житель. Мережа нараховувала 7 торгових точок. Про це повідомили на сайті Бюро економічної безпеки України, передає Інформатор.

Відомо, що до схеми чоловік залучив ще трьох родичів. Разом вони налагодили постачання тютюнових виробів без марок акцизного податку та подальший продаж їх через мережу роздрібної торгівлі. Детективи БЕБ провели обшуки у помешканнях фігурантів, місцях продажу сигарет та транспортних засобах. У результаті з незаконного обігу вилучили контрафактні підакцизні товари орієнтовною вартістю 4 мільйони 200 тисяч гривень.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13 мільйонів 420 тисяч гривень) з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування триває. Встановлюються деталі схеми постачання тютюнової продукції. Процесуальне керівництво проводять прокурори Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що 17 жовтня на Переяславщині жінка поскаржилася поліції на сусідку, яка погрожувала її побити та зарубати. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору