ВЛАДА

У Переяславі скорочують штат управління соцзахисту: звільнені першочергово матимуть змогу влаштуватися у міську раду

В управлінні соцзахисту скорочують штат. Рішення прийняли на сесії міськради.

На сесії міської ради Переяслава 19 жовтня депутати позитивно проголосували за питання “Про внесення змін у додаток 2 рішення Переяславської міської ради від 22.12.2022 “Про затвердження загальної чисельності, структури керівного складу та виконавчих органів Переяславської міської ради”. Згідно з ним, в Управлінні соціального захисту населення скоротили 8 посад (із 28 до 20). Щоправда, двох скорочених людей переведуть працювати у Центр надання адміністративних послуг, тобто без роботи по факту залишиться шестеро. Це рішення набуде чинності із 1 січня 2024 року. Про це повідомляє Інформатор.

Перед цим у міській раді створили робочу групу, яка визначала доцільність цього скорочення. За бажанням до неї могли долучатися й депутати.

Депутатка Аліна Римар, яка брала участь у роботі цієї комісії, зауважила, що було проаналізовано навантаження, нормативно-правові акти, якими послуговуються у своїй діяльності посадові особи Управління соціального захисту. “Міська рада пропонувала все-таки залишити 19 посад, але я та інші депутати, які були в комісії, запропонували 20. Я розумію, що багато колег не хочуть підтримувати цей проєкт рішення, тому що лишати людей без роботи під час воєнного стану – це якось совість не дозволяє. Тому я пропонувала внести до проєкту рішення пункт про те, що працівники управління соцзахисту, які звільнені у зв’язку зі скороченням, мають першочергове право на працевлаштування у міській раді у разі наявності вакантних посад”, – пояснила Римар.

Раніше щодо цього заступник начальника Управління соціального захисту населення Євген Корнєєв зареєстрував петицію про зняття з розгляду сесії питання про скорочення штату УСЗН до кінця війни. У ній зокрема йшлося і про аргументацію скорочення: “Зазначена ініціатива обґрунтовується необхідністю економії бюджету, переходом частини повноважень УСЗН до Пенсійного фонду та вибірковим порівнянням штатного розпису Управління зі штатними розписами аналогічних структур в інших територіальних громадах”.

Зрештою “за” це питання проголосували 17 із 19 присутніх на сесії депутатів.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні посаду Тетяни Гич перейменували. Як це пояснили, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору