ЖИТТЯ

“Дух України” в Переяславі: у Володимирському храмі виступив відомий скрипаль Кирило Стеценко

У Переяславі влаштували благодійну зустріч зі скрипалем Кирилом Стеценком. Як це було?

6 листопада в Храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого у Переяславі з програмою “Дух України” виступив скрипаль, композитор, культуролог, продюсер, педагог і громадський діяч Кирило Стеценко. На концерт зібралося близько пів сотні людей. Про це повідомляє Інформатор.

Кирило Стеценко має звання Народного та заслуженого артиста України. Також нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Є співорганізатором легендарного фестивалю “Червона Рута”. Сприяв зародженню української сучасної поп-рок-музики. Із 2013 року очолює київський підрозділ “Просвіти”.

Стеценко розповів присутнім, що концертна програма “Дух України” зародилася у часи коронавірусу, а коли почалося повномасштабна війна, він зрозумів, що її треба показувати якомога більшій кількості людей в Україні та за її межами: “Моя мета – через цю програму показати нашу українську неповторну культурну ідентичність, яка закодована у нашій музиці. І друге – це піднести переможний дух України для нашої перемоги”. Він виконав твори “Інтегральний славень”, “Три українські танці”, “Дума одвічна”, “Колискова для квітки”, “Вавилон від Івана”, “Щедрик”, “Ой, діду”, “Серце Бога”. Слухачі дякували гучними оплесками.

Кирило Стеценко зауважив, що його син зараз захищає Україну на фронті, тож саме йому перерахують кошти, зібрані на концерті: “Вже три роки служить мій син. Він перебуває на сході України та служить у інженерно-саперних військах. Бог милує та допомагає йому, але водночас я, як тато, маю свій обов’язок хоча б чим можу допомагати йому. Було таке, що мусили всі рідні та близькі купувати великий автобус для перевезення його взводу, аби змінювати та приховувати місце перебування”.

На концерт зібралося близько 50 осіб

До вітального слова запросили ректора переяславського університету Віталія Коцура

Кирило Стеценко виконав низку композицій

Ірина Кузьмицька подарувала виконавцю альбому “Заквітчана Україна”

Нагадаємо, що нещодавно до Переяслава приїздив Руслан Горовий. Про що він розповів, читайте за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору