ЖИТТЯ

Юрія Саврася із Переяславщини посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня

Юрія Саврася із Переяславщини посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня. Що про нього відомо?

Юрія Саврася із села Пристроми (Студениківська ТГ) посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Він загинув 13 липня цього року від удару ворожого дрона під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новомихайлівка Донецької області. Йому було 54 роки. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, Юрій Саврась народився у селі Високе Бериславського району Херсонської області. Згодом родина переїхала до села Ольгівка. Закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут за спеціальністю зоотехнік. Згодом відкрив з братом власний завод із виробництва макаронних виробів. Одружився, переїхав на Львівщину. Дуже рано став вдівцем, виховував двох дітей – трьох та півтора року, Олегу та Дарину. Потім зустрів свою кохану Тетяну Криворучко і родина оселилася у Пристромах.

Юрія Саврася призвали на військову службу 24 лютого 2022 року. Воював у Мар’їнці, Авдіївці, Курахові. Був сержантом і командиром відділення. Внаслідок контузії отримав суттєве погіршення слуху і був направлений до частини логістики, став водієм із підвезення боєприпасів. Попри те, що міг не брати участь у виконанні бойових завдань, неодноразово виходив на них із побратимами.

“За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України солдата Саврася Юрія Миколайовича нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на війні загинув 24-річний Владислав Крутов із Семенівки (Студениківська ТГ). Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської громади

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору