ЖИТТЯ

У Переяславі встановили новорічну ялинку: де її взяли та як прикрасять

У Переяславі встановили головну ялинку. Невдовзі її святково прикрасять.

1 грудня у парку імені Тараса Шевченка біля першого корпусу Переяславського центру культури та мистецтв встановили головну ялинку. Її подарував місту депутат міськради Євгеній Глазунов. А прикрасять 8-метрове деревце іграшками, які власноруч виготовили жителі громади під час спеціального конкурсу. Про це повідомляє Інформатор.

– Я міській раді запропонував: якщо розглядатимуть варіант встановлення ялинки, то щоб знали, що у мене є така ініціатива, бажання встановити її абсолютно безкоштовно. Встановити ту ялинку, яка росла на приватному підприємстві “Переяслав”, де я є директором. Мою ініціативу підтримали, – розповів Євгеній Глазунов.

Наголосив, що встановлення ялинки не передбачає масові гуляння та скупчення людей: “Просто дітки виготовляли іграшки. До мене багато мам у минулому році звертались, казали, що дитині дуже приємно, що саме її іграшка є на головній ялинці, це для неї є святом. У наших дітей, мені здається, дитинство забирається по максимуму із цими тривогами та обмеженнями. Не вбачаю нічого поганого у тому, що у нашій громаді буде встановлена новорічна ялинка. Тим паче, на це не пішло нуль коштів. Ніхто не говорить про гуляння. На ній навіть не буде ілюмінації, не буде святкового відкриття. Мені писали люди, чи буде ялинка і що було б непогано, якби хоч якусь маленьку символічну встановили. Чому багато є людей невдоволених, не знаю”.

Глазунов додав, що готовий надавати ялинки і в майбутньому: “У нас є ряд дерев. Хоча знову ж таки кажуть: “Хай би вона росла”. Але ця ялинка насправді заважала. Вона досить велика і заважала доступу до одного із приміщень. Її доля була або спиляти, або встановити, подарувати. У нас був варіант іншої, ще більшої ялинки, але я думаю, що коли вже буде переможний Новий рік, то ми у центрі встановимо її. Знову ж таки не за бюджетні кошти”.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич розповів, що прикрасять новорічну ялинку виробами учасників конкурсу найкращих новорічних прикрас “Різдвяний янгол”. Жителі громади надіслали 82 роботи. Незалежно від результату, солодкі подарунки отримають всі учасники конкурсу. Прикрасять головну ялинку 5 грудня, а нагородження відбудеться трішки згодом. У пріоритеті обирали вироби, які мають вигляд зірки або янгола. Замість 10 запланованих виграшних місць обрали аж 17. Імена переможців вже відомі:

  • колективна робота, 6-8 класи Вовчківської гімназії – “Різдвяна зірка”;
  • колективна робота, Переяславська художня школа імені Петра Холодного – “Україна”;
  • Даніїл Потупа, вихованець ЗДО “Любавонька” – “Зірка”;
  • Матвій Олійник, вихованець ЗДО “Любавонька” – “Українські зорі”;
  • Дарина Юрченко, вихованка ЗДО “Любавонька” – “Янгол”;
  • Марк Лисенко, вихованець ЗДО “Любавонька” – “Зірка”;
  • Матвій Курчижкін, вихованець ЗДО “Любавонька” – “Різдвяна зірка”;
  • Злата Якименко, вихованка ЗДО “Любавонька” – “Янгол”;
  • Ярослав Максимець, вихованець ЗДО “Любавонька” – “Янгол світла”;
  • Христина Левченко, вихованка ЗДО “Любавонька” – “Янгол”;
  • Тимофій Коноваленко, учень 1 класу Початкової школи – “Піон-це звір, він попадає”;
  • Андрій Васенко, учень 3 класу Початкової школи – “Ангелочок”;
  • Єва Кононенко, учениця 2-в класу Ліцею імені Володимира Мономаха – “Янгол”;
  • Артем Левченко, учениця 4-а класу Ліцею імені Володимира Мономаха – “Різдвяна зірка”;
  • Яна Якименко, учениця 6-б класу Ліцею імені Івана Мазепи – “Різдвяна зірка”;
  • Зоряна Буторіна, гурток “Дизайн композиції” БХТ ДЮМ – “Різдвяна зірка перемоги”;
  • Тетяна Рибаченко, вчителька гімназії № 3- два янголи “Янгол світла” та “Янгол добра”;

Висота новорічної ялинки становить близько 8 метрів

Прикрасять ялинку вироби учасників конкурсу найкращих новорічних прикрас “Різдвяний янгол”

Загалом жителі міста надіслали 82 роботи

Замість 10 запланованих виграшних місць обрали аж 17

Переможці конкурсу вже відомі

Нагадаємо, що Вячеслав Саулко на позачерговій сесії дав відповіді на запитання активістів. Тепер їх опублікували у відкритому доступі. Читайте за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору