ЖИТТЯ

29 грудня росіяни випустили по Україні 122 ракети: є постраждалі, загиблі та руйнування

Росіяни атакували Україну з повітря. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах України?

29 грудня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Випустили 158 засобів повітряного нападу: з північного та південно-східного напрямку випустили 36 ударних БпЛА, 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. З Курської області 8 крилатих ракет Х-22/Х-32. Із окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей рф 14 зенітних керованих ракет С-300. Із Астраханської області 5 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”. Також застосували 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59. Сили та засоби ППО збили 87 крилатих ракет та 27 БпЛА “Shahed-136/131”. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

ЯКІ НАСЛІДКИ У КИЄВІ ТА КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ?

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей. Внаслідок ракетної атаки є руйнування і потерпілі. Відомо про одного загиблого та 21 постраждалого.

Пошкоджена будівля станції метро Лук’янівська вже відновила роботу.

В Подільському районі сталося загоряння складу на площі орієнтовно 3000 кв.м. Проводиться пошук потерпілих. Попередньо під завалами перебуває 10 осіб. Працюють рятувальники.

В Святошинському районі зафіксували загоряння незаселеного багатоповерхового будинку та трьох автомобілів. Обидві пожежі ліквідували.

В Шевченківському районі сталося загоряння в недобудованому бізнес-центрі, пошкодження житлового будинку, загоряння на території гаражів (ліквідовано), пожежа на території складських приміщень та нежитлової забудови.

В Дарницькому районі є пошкодження житлового багатоповерхового будинку та одного приватного будинку. Без пожеж.

“Щодо теплопостачання, то є незначні пошкодження трьох котелень – на цих об’єктах повибивало вікна. Але це не вплинуло на функціонування, обладнання не пошкоджено і працює в звичайному режимі”, – йдеться у повідомленні.

Також у зв’язку з ліквідацією наслідків ракетної атаки на Київ та забезпеченням охорони місць надзвичайних подій, перекрили рух транспорту за адресами: перехрестя вулиці Миколи Ушакова та вулиці Академіка Єфремова, перехрестя вулиці Чорнобильської та вулиці Ірпінської, вулиця Юрія Іллєнка: від вулиці Митрофана Довнар-Запольського до вулиці Глибочицької, обмежено рух по вулиці Новокостянтинівська на розворот в бік вулиці Квартальній. Транспортним засобам рекомендують здійснювати розворот на розв’язці з проспекту С. Бандери, або на перехресті вул Куренівська та вул. С. Скляренка.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що по ворожих цілях активно працювали сили ППО. Влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. За оперативною інформацією, травмовано 1 людину, їй надали медичну допомогу.

Водночас, внаслідок падіння уламків в 3-х районах пошкоджено 11 приватних будинків. Зокрема, пошкоджені дахи та паркани, вибиті вікна, посічені фасади. В двох будинках виникли пожежі, які оперативно ліквідували. Також пошкоджено 11 автівок та декілька господарських приміщень. Внаслідок падіння уламків в одному населеному пункті пошкоджено лінію електропередач.

ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ УКРАЇНИ?

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що по Харкову росіяни завдали понад 20 ударів. Зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. Також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги. Внаслідок ударів 1 людина загинула – чоловік близько 35 років, 11 людей зазнали поранень.

Постраждали також приміщення Обласного центру онкології, у кількох корпусах медзакладу вибуховою хвилею пошкоджено близько 70 вікон та дах на площі 30 кв. м. Потерпілих серед медперсоналу та пацієнтів онкоцентру немає.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Вовчанськ, Мала Вовча, Бударки Чугуївського району; Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району. Авіаційних ударів завдав в районі Петропавлівки та Глушківки Куп’янського району.

В Одесі ворог поцілив у житлові будинки мирних жителів. Внаслідок атаки троє одеситів загинули. 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей – 6 та 8 років. Двоє поранених у тяжкому стані. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

В Одеському районі також сталося влучання в законсервовану будівлю одного з об’єктів інфраструктури. А в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували. 10 дронів знищили сили ППО. Постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

Також є влучання у триповерховий будинок. Рятувальники дістали з-під завалів тіло людини. Пошукові операції продовжуються. З житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 людини. Також у місті внаслідок обстрілу пошкоджено ліцей, дітей у навчальному закладі не було.

У Львівській ОВА повідомили, що кількість постраждалих через ракетний удар зросла до 15. Четверо з них госпіталізували. Станом на 10:30 відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Багато пошкоджених автомобілів. Є і влучання в одне з підприємств. Також зафіксували часткове руйнування адмінбудівлі та виробничих цехів. Жертв чи постраждалих нема.

Під час нічної повітряної тривоги Львівщину атакували 14 безпілотників. Вісім з них знищили.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що у області попередньо постраждали понад 20 людей, п’ятеро – загинули. Є влучання по торговельному центру. Виникла пожежа. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок. Пошуково-рятувальна операція триває, адже під завалами можуть бути люди.

У Запоріжжі цілями ворога стали території кількох підприємств міста. Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру. Під завалами однієї з будівель можуть знаходитися люди. Одну ракету вдалось збити у Запорізькому районі. Наразі відомо про 4 загиблих та 10 постраждалих. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Нагадаємо, що у ніч на 22 грудня росіяни атакували Україну дронами. Які наслідки на Київщині читайте тут.

Фото: Telegram-канали Харківської, Одеської, Львівської, Дніпропетровської, Запорізької ОВА, ДСНС України та Київської обласної прокуратури

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору