ЖИТТЯ

Балаклави, ліки та дровокол: як у Переяславі допомагають захисникам

У Переяславі всебічно допомагають військовим. В’яжуть теплий одяг, купують ліки та інше необхідне на фронт.

У Переяславі активно допомагають захисникам. Волонтери та просто небайдужі люди організовують збори на різні потреби на фронт для підтримки Збройних сил України. Цього тижня передавали одяг, ліки, дровокол та інші необхідні речі. Деталі розповідає Інформатор.

Волонтерська організація ГО “4.5.0. Переслав” завантажила необхідним автівку земляків-військових, які прямували на один із гарячих напрямків. “Щиро дякую всім небайдужим людям за постійну допомогу нашій організації. Дякую вам, що ми можемо в будь-яку хвилину надати потрібні речі чи відправити посилки нашим козакам”, – написав волонтер Руслан Стародуб.

Також Руслан Стародуб повідомив, що поштою відправив захисникам дровокол, який був їм дуже потрібний та на який раніше збирав кошти: “Разом ми назбирали 12 тисяч гривень, решту суми дозакрили мої друзі з Канади. Також на днях була відправлена посилка з гостинцями для наших земляків з одного “цікавого” підрозділу. Козаки її вже отримали і щиро дякують людям за чуйність і небайдужість”.

Учасниці волонтерського об’єднання “Переяслав” власними руками створили для захисників 7 балаклав, 5 шарфів-хомутів на шию, 6 килимочків і шкарпетки: “Частину балаклав передали племіннику Тані Петручені, нашому захиснику Ростиславу і його побратимам у 28 ОШБ УДА на Донецькому напрямку. Він дуже дякує вам дівчата, що тепер хлопцям буде тепло, а ще передав велику вдячність за передані раніше гостинці. Від побратимів і своєї бригади він ще підписав прапор нашого об’єднання”, – написали у повідомленні.

Волонтерська команда “Смаколики для соколиків” придбала для військових багато ліків. “Замовлені ліки для наших військових чекають доки наші хлопці вийдуть з “0” і заберуть їх. Дякую волонтерам, які поділилися бинтами, стерильними серветками та вкладками у взуття! Дякую Ірині Бобровник та її знайомій за замовлені ліки”, – написала волонтерка Галина Яремич.

Нагадаємо, що компанія XataNet підготувалася до можливих блекаутів – доступ до інтернету буде навіть без світла. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінки Руслана Стародуба, Галини Яремич та Жанни Федорук 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору