ЖИТТЯ

Дрони, генератор, буржуйка та харчі: чим жителі Переяслава допомагають захисникам

У Переяславі волонтери та всі небайдужі допомагають військовим. Фасують страви швидкого приготування, передають дрони та інше необхідне на фронт.

У Переяславі й надалі активно допомагають захисникам. Волонтери та просто небайдужі люди організовують збори на різні потреби для підтримки Збройних сил України. Цього тижня передавали страви швидкого приготування, буржуйку, генератор, батареї та акумулятори для дронів, “мавіки”, FPV-дрони. Деталі розповідає Інформатор.

Волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” відправила генератор та буржуйку військовим на Запорізький напрямок. Також волонтери підвантажили гостинцями, ліками, засобами гігієни, продуктами, кавою, чаєм та смаколиками автомобіль на Авдіївський напрямок. “Від ГО “4.5.0. Переяслав” і від себе особисто дякую людям, які допомагають нам в зборах і постійно нас підтримують”, – написав волонтер Руслан Стародуб.

9 січня команда “Нескорені” провела чергове фасування страв швидкого приготування для військових. “Було зібрано 650 наборів борщу “Смачного Переяславського”. Це вже 4727 наборів, а це 33089 літрів борщу і 463 тисячі нагодованих захисників і захисниць! Також було запущено вперше масове фасування гарбузової каші “Різдвяної”. Перші порції вже завтра поїдуть до наших героїв, які топлять сніг, щоб попити води на завданні”, – зауважила очільниця команди Ольга Дрига.

Днями волонтерське об’єднання “Переяслав” підготувало для захисників 80 пакетів різних каш, 42 пакети картоплі з м’ясом, 38 пакетів розсольнику. Волонтери виготовили 156 баночок імбирно-лимонно-медової зігріваючої суміші до чаю. Також розфасували 400 пакетів різного чаю. Вся допомога вирушить до воїнів, що боронять Україну на Лиманському напрямку. “Працюємо для воїнів ЗСУ Дякуємо тим, хто донатить на нашу волонтерську картку і підтримує нашу працю”, – написала учасниця волонтерського об’єднання Жанна Федорук.

Підтримати волонтерів можна. задонативши на картку: 4441 1144 6893 7360.

Голова Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко вручив воїнам 137-го батальйону ТрО батареї та акумулятори для дронів, “мавіки” та 137 FPV-дронів з наземною станцією та ретранслятором. Також відзначив почесною грамотою командира розвідвзводу 137-го батальйону.

“Захисники відмінно виконують поставлені завдання, а ми намагаємось забезпечити їх необхідним спорядженням. Дякую за допомогу у придбанні Переяславській, Пристоличній, Гірській, Ташанській та Студениківській територіальним громадам. Війна це справа не лише військових та їхніх родин. Це справа кожного”, – написав Дяченко.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають допомогу військовим. Що потрібно прямо, дізнавайтеся тут.

Фото: Facebook-сторінки Руслана Стародуба, Ольги Дриги, Жанни Федорук та Руслана Дяченка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору