ЖИТТЯ

В “Укрпошті” застерегли від нової шахрайської схеми: як не стати жертвою

В “Укрпошті” попереджають про шахрайські повідомлення від імені компанії. Як не стати жертвою ошуканців?

“Укрпошта” попередили про шахрайські розсилки своїм клієнтам. Такі повідомлення розсилають аферисти, які використовують бренд компанії. У такий спосіб ошуканці можуть незаконно отримати персональні та фінансові дані: ПІБ, номери телефонів та номери карт і, як наслідок, незаконно заволодіти грошима людей. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

Клієнти “Укрпошти” почали отримувати SMS-повідомлення такого змісту:

“Важливо! Якщо ви отримали подібні підозрілі повідомлення, видаляйте їх, не відкриваючи, інакше є ризик того, що ваш телефон буде зламано”, – зазначили у повідомленні.

Рекомендації, які допоможуть не стати жертвами шахраїв:

  • Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями. Єдиним офіційним сайтом Укрпошти є https://www.ukrposhta.ua/ua . Також офіційний сайт інтернет-магазину Укрпошти: https://postmark.ukrposhta.ua/
  • Отримуйте дані про надходження посилки лише на офіційному сайті “Укрпошти” або у застосунку.
  • Перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт.
  • Не повідомляйте стороннім людям коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.
  • У випадку, якщо ви все ж таки ввели свої особисті дані та/або дані своїх платіжних пластикових карт на фішингових сайтах, негайно зверніться до технічної підтримки вашого банку.

Також зазначили, що служба інформаційної безпеки “Укрпошти” займається вирішенням цього питання та звернулася до кіберполіції з проханням перевірити діяльність осіб, які причетні до розсилок “фейкових” повідомлень на предмет шахрайських дій.

Нагадаємо, що віднедавна через Telegram-бот можна поскаржитися про зачинені укриття. Як це працює, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору