ГРОШІ

У Державному центрі зайнятості пропонуватимуть безробітним вакансії в ЗСУ

Безробітним українцям відтепер пропонуватимуть роботу не лише у цивільній сфері зайнятості, але й у Збройних Силах України. 

Міністерство оборони України разом з Державною службою зайнятості та платформою robota.ua вдосконалюють систему рекрутингу. Відтепер вакансії до війська будуть з’являтися на Єдиному порталі вакансій. Про це повідомили на сайті Міністерства оборони України, передає Інформатор.

У пресслужбі Міноборони повідомили, що на порталі Державного центру зайнятості розміщуватимуть вакансії, які військові частини публікують на платформі robota.ua. На наступному етапі співпраці ці вакансії пропонуватимуть безробітним людям у кожному регіоні України.

Зазначили, що в першу чергу це стосується небойових спеціальностей, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. У подальшому буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Cил оборони.

“Ми маємо можливості та ресурси, аби впевнено долучитися до проєкту рекрутингу. Спільна та узгоджена співпраця абсолютно точно відповідає нашим інтересам. Уже зараз, з моменту підписання Меморандуму, починаємо розробляти спільний план реалізації цілей, прописаних у цьому документі”, – заявила директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова повідомила, що за два місяці реалізації проєкту рекрутингу вже є понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах. Така співпраця з Держцентром зайнятості дозволить зробити рекрутинг більш ефективним.

Мета рекрутингу – залучити до служби в армії якомога більше мотивованих і професійних людей, які мають цивільну спеціальність і могли б її застосувати у війську, вже у складі Збройних Сил Україні. Мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів.

Нагадаємо, що у Переяславі презентували книгу про Павла Скоропадського. Як це було, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору