ЖИТТЯ

У Переяславі можна купити ляльки, які Маргарита Котик в’яже під обстрілами: зароблені гроші – на ЗСУ

У Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж ляльок Маргарити Котик. Триватиме вона до 5 лютого.

22 січня у читальній залі Переяславської публічної бібліотеки відкрили благодійну виставку-продаж в’язаних вузлових ляльок “Дивосвіт дитинства” від майстрині Маргарити Котик із Дніпра. Експонуватиметься вона до 5 лютого, побачити її можна у будні з 9:00 до 17:00. Представили 24 вироби, ціна коливається від 250 до 900 гривень. Гроші, зібрані з продажу, майстриня передасть ЗСУ. Про це повідомляє Інформатор.

На відкриття прийшло близько півтора десятка людей: бібліотекарі, працівники відділу культури та туризму та інші охочі. Самої майстрині на презентації не було, вона записала для гостей відеозвернення, у якому розповіла про себе та мету виставки. Працівники бібліотеки виставили іграшки поряд із книгами “Я пізнаю світ”, щоб привернути увагу дітей не лише до самих виробів, а й спонукати до читання пізнавальної літератури.

“В’язати я почала із дитинства. Виробляла дитячі пледи, шапки, одяг. Потім, приїхавши перед війною до доньки в Америку, почала в’язати іграшки. Там і відбулася моя перша виставка. Мені хотілося своїми іграшками подарувати українському народу хоча б трішки спокою в душі, повернути у світ дитинства. Нехай ця виставка зігріє ваші душі, перезавантажить вас позитивною енергією. Хай скоріше прийде мир у нашу рідну Україну”, – сказала у своїй промові Маргарита Котик.

Вона часто в’яже свої вироби у погребі, адже район Дніпра, у якому живе, не рідко зазнає обстрілів. Вироби майстрині різнопланові: є ляльки амігурумі, інтер’єрні, м’які, каркасні, ляльки-звірі, пупси та мультяшні герої.

Ініціювала виставку завідувачка будинку культури села Гайшин Ірина Кучеренко: “У Переяславській публічній бібліотеці проходила виставка майстрині Маргарити Бовт. От вона мені зателефонувала і порадила звернутися до майстрині, що родом із Дніпра. Сказала, що Маргарита Котик знає, як ніхто, що таке сирени та вибухи. Бо ж проживає у приватному секторі, поблизу якого розбомбили будинки. Але вона дуже старається і допомагає коштами, вирученими з продажу своїх робіт, ЗСУ”.

Представили 24 роботи

Ініціювала виставку Ірина Кучеренко

Серед виробів є ляльки амігурумі, інтер’єрні, м’які, каркасні, ляльки-звірі, пупси та мультяшні герої

Маргарита Котик записала для гостей заходу відеозвернення

До відкриття виставки долучилися бібліотекарі, працівники відділу культури та туризму та всі охочі

Кошти з продажу ляльок передадуть ЗСУ

Серед іграшок є чимало мультяшних героїв

Всі іграшки надзвичайно милі

Ціна коливається від 250 до 900 гривень

Виставка всім дуже сподобалася

Нагадаємо, що у Переяславі до Дня Соборності грамотами відзначили громадських активістів. Деталі – за посиланням.

Валерія Бобровська 

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору