ЖИТТЯ

У “Дії” обрали трійку суддів нацвідбору на “Євробачення-2024”: хто переміг у голосуванні

Українці протягом тижня голосували за кандидатів журі нацвідбору пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Хто переміг?

Із 15 до 22 січня українці могли віддати свій голос за одного з дев’яти кандидатів у крісло журі нацвідбору пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. В опитуванні у мобільному застосунку “Дія” взяли участь понад 720 тисяч користувачів. Найбільше голосів набрали Андрій Данилко (43,79%),  Джамала (23,62%) та Сергій Танчинець (12,42%). Про це повідомило Суспільне, передає Інформатор.

Серед претендентів були Олександр Варениця, Андрій Данилко, Джамала, Олена Коляденко, Катерина Павленко, Сергій Танчинець, Євген Тріплов, Євген Хмара, Павло Шилько.

КОРОТКО ПРО ТРІЙКУ ПЕРЕМОЖЦІВ ГОЛОСУВАННЯ

  • Андрій Данилко – український актор, співак, сценарист, телеведучий, композитор. Народний артист України. Творець сценічного образу “Вєрка Сердючка”.
  • Джамала – співачка та авторка пісень. Володарка “Нагороди за визначне лідерство артиста” від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця пісенного конкурсу “Євробачення-2016”.
  • Сергій Танчинець – український співак, фронтмен та продюсер гурту “Без Обмежень”. Заслужений артист України.

Андрій Данилко вже був членом журі нацвідборів у 2016-2020 роках, а 2007 року він в образі Вєрки Сердючки брав участь у “Євробаченні” й посів друге місце. Джамала також вшосте буде суддею нацвідбору.

Трьом переможцям голосування запропонують підписати угоду про членство в журі, після чого вони офіційно посядуть суддівські крісла нацвідбору на “Євробачення-2024”. Якщо хтось із трійки через вагомі причини не зможе підписати угоду, до журі увійдуть наступні за кількістю голосів кандидат або кандидатка. Після підписання угоди трійку журі оголосять публічно.

3 лютого трійка суддів разом із глядачами оберуть представника чи представницю від України на “Євробаченні-2024” у Швеції. Трансляція передшоу розпочнеться 3 лютого о 17:30, а фіналу – о 18:00.

Нагадаємо, що у Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж ляльок Маргарити Котик. Чим вона особлива, дізнавайтеся тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору