ЖИТТЯ

Як провести кінець січня на Переяславщині: афіша культурних подій

На Переяславщині до кінця січня запланували різні культурні події. Куди можна сходити?

Найближчими днями на Переяславщині проведуть кілька цікавих заходів та подій. Зокрема, можна буде завітати на виставку “На зламі”, відвідати благодійні виступи, фольклорний фестиваль, заняття з нейрографіки, а також подивитись мультик на великому екрані. Інформатор зібрав актуальні анонси на 24-30 січня.

Виставка “На зламі”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (мистецька галерея)

Коли: 24 січня, 15:00

Ціна: безкоштовно

Східноукраїнський центр громадських ініціатив презентує мандрівну виставку “На зламі”. Вона складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем – “зламам”: явищам, які вплинули на українське суспільство під час війни. Cтенди є двосторонніми. На одній стороні розміщені уривки зі свідчень зібраних правозахисниками від людей, постраждалих під час війни. На другій стороні розміщені ілюстрації – збірний образ, який доповнює історії та візуалізує проблему, якій присвячено стенд.

Майстер-клас із НЕЙРОГРАФІКи “Створи свій 2024 рік”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (перший корпус)

Коли: 24 січня, 18:00

Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

Тренерка Альона Іващенко запрошує всіх охочих на майстер-клас з нейрографіки “Створи свій 2024 рік”. “Коли мрії правильно сформульовані та сформовані у чіткі цілі, підсвідоме починає втілювати візуалізовані картинки у реальності. На заході ми поринемо в наші бажання, насолодимося теплою, затишною атмосферою та запустимо чарівний час втілення мрій. А нейрографіка допоможе нам в цьому”, – зазначила у повідомленні.

ВЕЧІР із “Космоголовим”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 26 січня, 16:00

Ціна: безкоштовно

Запрошуємо на перегляд мультфільму “Космоголовий”. Дія розвивається навколо Нормана – допитливого підлітка, переконаного в існуванні інопланетних рас. Одного разу він отримує докази своїх здогадів, коли три мікроскопічні інопланетянини, що мають мирні цілі, вербують Нормана та його приятелів для протистояння з Космоголовим – нещадним міжгалактичним лиходієм, який збирається захопити контроль над Землею. І тепер Норман та його вірні друзі змушені вступити в перегони з часом, щоб зруйнувати плани Космоголового та врятувати людство.

БЛАГОДІЙНА ВИСТАВА “Сватання на Гончарівці”

Де: Переяславський будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, вулиця Івана Мазепи, 27

Коли: 26 січня, 16:30

Ціна: донат на ЗСУ

Вихованці Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді запрошують подивитися уривок із вистави “Сватання на Гончарівці”. Донати спрямують на допомогу ЗСУ.

Благодійний захід “Мистецький фронт”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 27 січня, 14:00

Ціна: безкоштовно, за будь-який донат

У Переяславі відбудеться благодійний захід “Мистецький фронт”. На ньому виступлять відомий артист розмовного жанру, Заслужений артист України Анатолій Демчук, Заслужена діячка мистецтв Леся Порядченко та лауреат всеукраїнських конкурсів, володар Гран-прі у розмовному жанрі Едуард Порядченко.

Фольклорний фестиваль “У рідному краї й серце співає”

Де: Будинок культури села Ташань (Ташанська ТГ)

Коли: 30 січня, 14:00

Ціна: безкоштовно

У Ташані відбудеться фольклорний фестиваль “У рідному краї й серце співає”. Виступлять колективи “Помокляночка”, “Мамина пісня”, “Злагода”. “Колективи заспівають вам українські пісні, які так важливо зберігати в наших серцях”, – написав фахівець відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ташанської сільської ради Валентин Герасименко.

Нагадаємо, що 22 січня у Переяславі відкрили благодійну виставку-продаж ляльок Маргарити Котик. Чим вона унікальна, дізнавайтеся тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору