ЖИТТЯ

Яка поштова марка стала найкращою у 2023 році: результати конкурсу “Укрпошти”

Завершилось голосування за найкращу поштову марку 2023 року. Які результати конкурсу від “Укрпошти”?

Протягом минулого тижня (з 16 по 21 січня) “Укрпошта” проводила конкурс на визначення найкращої поштової марки України 2023 року. Загалом на голосування винесли 10 художніх марок та 8 поштових блоків, випущених “Укрпоштою” торік. Найкращою маркою обрали мініатюру “Вічна пам’ять”, а найкращий поштовий блок – “Українські колядки в Києво-Печерській лаврі”. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

Голосування за улюблену поштову мініатюру проводилося на офіційних сторінках “Укрпошти” у Facebook та Instagram, а також в соціальних мережах генерального директора Ігоря Смілянського.

За підсумками всеукраїнського голосування найбільшу кількість голосів отримала мініатюра “Вічна пам’ять!”. 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, “Укрпошта” презентувала цей благодійний поштовий випуск. Ескізом до марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка “Журба” (2016 р.). На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій.

Найкращий поштовий блок – “Українські колядки в Києво-Печерській лаврі” – “Укрпошта” презентувала перед Різдвом, 22 грудня, в Успенському храмі. Випуск присвятили історичній події – річниці проведення Православною Церквою України різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, якому минулого року виповнилося 950 років.

На центральній марці блоку зображено колядників у святковому народному вбранні. Дія відбувається на тлі головного іконостасу Успенського собору, який відтворили на полях поштового блоку. По обидва боки іконостасу – засновники Києво-Печерської лаври – Преподобні Антоній і Феодосій Печерські. На двох інших марках змальовано будівлю Успенського собору. На одній марці – храм, який відтворено на основі гравюри 1623 року з книги “Бесіди Святого Івана Золотоуста”. Це перше відоме зображення Успенського собору, яке дійшло до наших днів. На іншій марці – сучасний храм. Автор блоку – заслужений художник України Миколай Кочубей.

Улюбленими марками українців також стали “Винищувачі зла” Максима Паленка, блок “Воїни світла. Воїни добра” Олександра Нікітюка та марка “ПТН ПНХ”.

Нагадаємо, що у “Дії” обрали трійку суддів нацвідбору на “Євробачення-2024”. Хто переміг у голосуванні, дізнавайтеся тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору