ЖИТТЯ

FPV-дрони, маскувальні сітки та продукти: як допомагають захисникам жителі Переяславщини

На Переяславщині волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

На Переяславщині активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів передавали захисникам страви швидкого приготування, маскувальні сітки, в’язані теплі шкарпетки, подушки та FPV-дрони. Деталі розповідає Інформатор.

Колектив Дівичківської сільської ради придбав за власні кошти та передав захисникам 6 FPV-дронів. “Відвідав одне із селищ Донецької області, яке розташоване на лінії фронту та передав нашим військовим із 91-ї та 46-ї бригад шість дронів-камікадзе, куплених за власні кошти працівників сільської ради, дитячі малюнки та обереги, зроблені нашими діточками власноруч, та величезну кількість смаколиків, які зібрали та передали жителі Дівичківської громади”, – повідомив голова Дівичківської громади Олександр Слюсар.

28 січня учасниці волонтерського об’єднання “Переяслав” зробили чергову порцію страв швидкого приготування та смаколиків для захисників. Загалом робота тривала близько 6 годин за участі 12 волонтерок. За цей час вдалося приготувати 328 “Переяславських гостинців” – комплектів із сухими перекусами, енергетичними батончиками, цукерками, кавою. Заготовили 80 пакетів із гречаною та пшеничною кашами з м’ясом, 77 пакетів капусняку, горохового супу та супу харчо. Також приготували 75 банок імбирно-лимонно-медової суміші “Еліксир здоров’я” і заповнили дві коробки сухими грілками.

Волонтери завершили недільний вихідний, передавши 5 коробок смаколиків захисникам на Схід. Зробили це через священника Івана Бобітка, який переганяв воїнам автівку на фронт.

Команда “Нескорені” провела чергове фасування страв швидкого приготування. Приготували 690 порцій фруктово-горіхові суміші, 518 порцій каші кускус із овочами та білими грибами, 540 порцій вівсяної каші з ягодами і фруктами на основі сухого молока, 120 порцій кукурудзяної каші з гарбузом на основі сухого молока з додаванням ягід, 290 подвійних порцій супу швидкого приготування з вермішеллю та овочами, 50 порцій картопляного пюре з овочами і грибами.

“Оце так результати нашої спільної діяльності! Скільки роботи і підтримки у кожному пакетику готової страви! Все розфасовано з молитвою і потужною підтримкою для наших воїнів. Дякую кожному волонтеру команди “Нескорені”, усім, хто нас підтримує з усіх міст і сіл нашої країни“, – написала волонтерка Ольга Дрига.

Команда волонтерок з мікрорайону Трубайлівка передала 464-й бригаді, що боронить Україну на сході, понад 30 маскувальних сіток, 26 килимів, в’язані теплі шкарпетки та 25 подушок. Очільниця об’єднання Тетяна Дейнега зазначила, що зараз команді потребна біла тканина для плетіння маскувальних сіток. “Нам потрібно дуже багато білої тканини, якої в нас обмаль. Не будьте байдужі, долучайтеся, допомагайте, разом ми з вами зможемо ще більше зробити користі для наших захисників”, – написала волонтерка.

Нагадаємо, що актуальні збори на ЗСУ ми зібрали окремій публікації. Читайте та допомагайте – тут.

Фото: Facebook-сторінки Олександра Слюсаря, Руслана Стародуба, Ольги Дриги та Жанни Федорук

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору