ЖИТТЯ

Коли та де дивитись нацвідбір на “Євробачення”: все, що потрібно знати

Хто поїде на “Євробачення-2024” від України? Визначать у фіналі нацвідбору.

У суботу, 3 лютого, о 18:00 відбудеться фінал Національного відбору учасника на “Євробачення-2024”. Стане відомо, хто представить Україну на пісенному конкурсі у Швеції вже цього року. Глядачі зможуть проголосувати за свого фаворита. Шоу транслюватиме наживо Суспільне мовлення на всіх платформах: телебаченні, діджиталі та радіо. Про це повідомляє Інформатор.

Пряму трансляцію можна буде дивитися:

Українці зможуть голосувати за представника на “Євробачення” в застосунку “Дія”. Для того, щоб проголосувати, треба перейти у “Сервіси” – “Опитування” – “Активні опитування”. Переможця фіналу визначатимуть журі та глядачі: по 50% результату голосування.

У фіналі Нацвідбору візьмуть участь 11 виконавців. Переможець потрапить на 68-й міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2024”, що відбудеться у шведському місті Мальме. Перелік конкурсантів з їхніми піснями:

  1. YAKTAK – “Lalala”
  2. INGRET – “Keeper”
  3. NAZVA – “Slavic English”
  4. ANKA – “Палала”
  5. Drevo – “Endless chain”
  6. alyona alyona & Jerry Heil – “Teresa & Maria”
  7. MÉLOVIN – “DREAMER”
  8. SKYLERR – “Time is running out”
  9. Ziferblat – “Place I Call Home”
  10. YAGODY – “Tsunamia”
  11. NAHABA – “GLASSS”

Цього року до складу журі Нацвідбору увійшли співачка Джамала, творець та виконавець образу Вєрки Сердючки Андрій Данилко, соліст гурту “Без обмежень” Сергій Танчинець. Їх обрали українці через застосунок “Дія”.

Ведучих на національному відборі буде троє: офіційний “голос” “Євробачення” в Україні Тімур Мірошниченко, фронтвумен гурту “The Hardkiss” Юлія Саніна та стендап-комік Василь Байдак. Вони працюватимуть як разом на головній сцені, так і окремими парами в конкретних зонах.

Нагадаємо, що українці обрали найкращу поштову марку 2023 року. Яку саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору