ЖИТТЯ

Вистава “Мавка. Зимова історія” від артистів із Березані зібрала у Переяславі аншлаг: як це було

У Переяславі артисти із Березані показали казку “Мавка”. Як це було?

4 лютого у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв для дітей показали казку “Мавка. Зимова історія”. Підготували її вокально-театральний гурток Березанського міського будинку культури та театр танцю “Завиванець”. Побачити це дійство могли всі охочі абсолютно безкоштовно. Як це було, розповідає Інформатор.

Зібрався повний зал малечі з батьками. Артисти ж подарували їм незабутні емоції та трішки віри у диво. Сцену спеціально не прикрашали, лише іноді використовували театральні декорації. Також на сцені був мультимедійний екран, завдяки якому глядачі глибше занурювались у атмосферу казки. Технічне оснащення забезпечили працівники Березанського будинку культури, а із Переяслава працював лише світлорежисер.

Виставу “Мавка” підготували за мотивами нового популярного мультфільму “Мавка. Лісова пісня”. Проте до звичних героїв твору – Мавки, Лукаша, Килини, Хранителя, Гука і русалок, – додали нових: міньйонів, відьмочок, злодійку, фею, Білосніжку і гномів. Виставу готували спеціально для гастролей до Нового року. Тож історія полягала у тому, що негативні герої намагалися знищити всі ялинки світу, остання ж стояла у чарівному лісі, де і розгорталися події казки. Через появу нових героїв у такому вже знайомому творі дітям було цікаво споглядати за сюжетом та розвитком подій. Вражали глядачів і постановки театру танцю “Завиванець” під керівництвом Маргарити Ольшевської.

Керівниця вокально-театрального гуртка Березанського БК та учасниця тріо “Дівчата” Переяславського ЦКМ Оксана Ковальчук розповіла Інформатору таке: “Ми показували казку у себе в Березані, ще у Баришівку їздили. У Березані просять повтор, багато хто не бачив, там теж зал був заповнений. Ролі я підбирала для своїх учнів індивідуально. Це все мої вихованці вокально-театрального гуртка, окрім танцюристів. Узагалі ми минулого року сюди приїжджали і привозили іншу виставу. У мене артисти люблять гастролювати”.

Додала, що не очікувала зібрати аншлаг: “Ми хотіли цього, але не знали, що нас чекає. Я своїх учнів треную так, що навіть якщо буде один глядач у залі, то ми виступаємо наче їх там багато. Тобто все одно викладаємося повноцінно”.

Наприкінці глядачам показали відео із залаштунків підготовки до вистави. Діти дякували артистам гучними оплесками, а після цього фотографувалися із ними.

Учасники театру танцю “Завиванець” запалили сцену своїм виступом

У казці поєднали героїв із щонайменше трьох мультфільмів

Найбільше дітям сподобалися герої Гук і Мавка

Казка для дітей була яскравою та цікавою

Міньйони грали роль негативних героїв, зате були дуже милими

Вся актова зала була заповнена людьми

Герої казки відобразили чимало сцен із оригінального мультфільму

Вражали глядачів і яскраві образи казкових героїв

Артисти виконали багато відомих композицій

Білосніжку і гномів було неочікувано побачити

На виставу прийшли діти дошкільного та шкільного віку

У казці завжди перемагає добро

Мавка заспівала кілька пісень

Учасники театру не очікували такої кількості глядачів

Після виступу всі разом переглянули відео із залаштунків підготовки до вистави

Нагадаємо, що в університеті Переяслава на благодійному концерті гурту “Енджі Крейди” зібрали близько 50 тисяч гривень для ЗСУ. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору