ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися із Василем Мостовим: він захищав країну ще під час АТО, виходив із Дебальцевського котла

У Переяславі попрощалися із Василем Мостовим. Він загинув на війні.

7 лютого у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Василем Мостовим із села Лецьки (Циблівська ТГ). Йому було 33 роки. Загинув 26 січня поблизу села Дружелюбівка Вільнянського району Запорізької області. Поховають його на цвинтарі у Вінинцях (Циблівська ТГ). Про це повідомляє Інформатор.

Прохолодного лютневого дня небо плакало дощем, а найрідніші та найближчі полеглого на війні – гіркими сльозами. О 10:00 у Храмі Воскресіння Христового священники провели літургію. Близько сотні небайдужих прийшли вшанувати пам’ять захисника, приносили червоні, сині та білі квіти до труни із жовто-блакитним стягом. Присутні віддали шану військовому, стоячи на колінах. Після цього процесія вирушила до рідного села воїна – Лецьок.

У храмі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко промовив слова співчуття: “Воїн Василь, як сотні, тисячі українців став на захист Батьківщини. Він був у найскладніших місцях і загинув як герой. Ми завжди будемо пам’ятати, що наш Переяславський край мав такого захисника, схиляємо голови перед його величним подвигом. Його пам’ять завжди буде на нашій Алеї Слави”.

Знайомий військового Олександр розповів, яким був Василь: “Це доброї душі людина, завжди жартував, знаєте, давав якусь надію… У молодому віці він вже пройшов багато випробувань, але останнє забрало його життя, шкода рідних, а найбільше його”.

“Неможливо прийняти цю страшну звістку… Васю, як же так?! Ми ж недавно спілкувались, твоя усмішка.. Твій оптимізм… Твоя віра в перемогу! Ти ж обіцяв, що все буде добре… Біль, ненависть на вбивць-ворогів рвуть на частини”, – написала Наталія Бур у Facebook.

“Василь назавжди у нашій пам’яті залишиться усміхненим, добрим, щирим. Молоде життя віддав за кожного з нас, за Україну. Щирі співчуття, розділяємо з вами біль втрати”, – написали на сторінці Циблівської територіальної громади.

Василя Мостового мобілізували на службу 14 березня 2022 року. Служив оператором апаратної 1 взводу зв’язку роти тилового командного пункту. Був учасником АТО, виходив із пекельного Дебальцевського котла. У захисника залишилися матір, брат, сестра.

Нагадаємо, що 6 лютого у Переяславі попрощалися із воїном Олександром Блишнею. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору