ЖИТТЯ

“Він завжди був таким усміхненим та позитивним”: на Переяславщині попрощалися із полеглим на війні Олегом Панчуком

На Переяславщині попрощалися із загиблим на війні Олегом Панчуком. Молода дружина стала вдовою, осиротіли маленькі діти.

9 лютого у Гайшині (Переяславська ТГ) попрощалися із молодшим сержантом Збройних сил України Олегом Панчуком. Він загинув 1 лютого, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Старомайорське Волноваського району Донецької області. Йому було 24 роки. Поховали воїна на цвинтарі у рідному селі. Про це повідомляє Інформатор.

Односельці, друзі, родичі та знайомі зустрічали захисника під бій церковних дзвонів, стоячи на колінах. Майже все село, близько 200 людей, прийшло вшанувати пам’ять молодого бійця. Весь храм заповнили люди, місця вистачило не всім, деякі стояли надворі. До домовини загиблого постійно несли квіти. Опівдні у церкві апостола Іоана Богослова священники провели годинну літургію.

Мати, стоячи біля труни сина, постійно промовляла: “Моє сонечко”, а дружина, ледь тримаючись на ногах, повторювала загиблому чоловікові: “Моя киця”. На обличчі ж Олега назавжди залишаться незагоєні рани війни.

На кладовищі до рідних звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Третій день ми прощаємося з нашими воїнами. Такі хлопці, як Олег, віддали найдорожче – своє життя. Прийшла звістка про те, що Олег зник безвісти, але, на жаль, не сталось дива: мати дізналася першою, що син загинув”.

Офіцер першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Володимир Мамітько сказав: “Батьку, ви виховали героя. Ви не вдова, ви – дружина героя, діти, які виростуть, будуть дітьми героя. Вибач, Олеже, що не вберегли. Дякую за твій подвиг”. Вручив державний прапор України рідним загиблого. Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Присутні заспівали Гімн України.

Знайома Олега поділилася переживаннями та розповіла, яким пам’ятає Олега: “Коли дізналась про його смерть, мені просто стало погано. Не могла повірити в це ще дуже довго. Як усвідомлювати те, що людину, яку ти знала, з якою спілкувалася, зараз просто лежить і не дихає. Майже завжди він був таким усміхненим, позитивним, балакучим… Щоб вони всі виздихали, кляті кацапи”.

“Життя 24-річного нашого випускника, талановитого, обдарованого і завжди усміхненого обірвала клята війна. Не реалізованими залишаться багато задумів і планів Олега. У цю гірку мить ми щиро поділяємо горе найрідніших людей Олега. Світла згадка про нього залишаться в наших серцях назавжди”, – написали у Переяславському ЦПТО.

Олег Панчук служив командиром стрілецького відділення стрілецького взводу. У нього залишились батько, мати, дружина та маленькі діти.

Нагадаємо, що 7 лютого у Переяславі попрощалися із воїном Василем Мостовим. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору