ЖИТТЯ

Як протягом останніх днів волонтери із Переяслава допомагали захисникам

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі й надалі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди цього тижня передавали захисникам страви швидкого приготування, теплі речі, балаклави, маскувальні сітки, окопні свічки, хімічні грілки та інші необхідні речі. Деталі розповідає Інформатор.

Учасниці волонтерського об’єднання “Переяслав” передали захиснику із третьої штурмової бригади коробку готових страв, коробку горішків з медом, імбир із лимоном та захисні креми. А для зігрівання – коробку спиртових свічок.

Також волонтерки передали 15 коробок приготованих гостинців захисникам із 464-ї ОПБ. А на вихідних склали 41 коробку допомоги для цієї ж бригади, з яких 21 – це різноманітні смаколики “Переяславський гостинець” з хімічними грілками кожному воїну, кавою, чаєм, паштетами, консервацією, салатами, продуктами, морквою по-корейськи, квашеною капустою. Ще 18 коробок – з окопними свічками та дві – з теплими шкарпетками та балаклавами.

Команда “Нескорені” передала страви швидкого приготування мамі одного із захисників, вона надішле їх сину. Також відправили велику підтримку в Слов’янськ військовому-земляку, який служить у найгарячіших точках фронту. “Тримайтеся, наші герої. У посилки намагаємося вкласти все необхідне і нічого не пропустити. Дякую усім, хто розуміє і підтримує”, – написала очільниця команди Ольга Дрига.

Волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” отримала 38 тисяч гривень, які зібрали на ярмарку, в Переяславському академічному ліцеї імені Івана Мазепи. Їх додадуть до коштів для закупівлі тепловізора для земляка-військового, який служить в оперативному підрозділі Національної гвардії України на одному з гарячих напрямків.

Для окремого стрілецького батальйону надали 50 балаклав, 5 пар берців, багато шкарпеток, хімічні грілки, 30 пар захисних окулярів, маскувальні халати, засоби гігієни, антисептичні засоби, 500 окопних свічок та газові балончики.

Також організація надала одноразові маски, одноразові антиковідні костюми та халати для одного з відділень переяславської лікарні.

Для ще одного захисника та його побратимів на один із найгарячіших напрямків надали маскувальні костюми “Сова”, зимові та весняні “кікімори”, комплект маскувального костюма “Пожовкла трава”, напашник, НАТОвські термоковдри та хімічні грілки. “Від ГО “4.5.0. Переяслав” і від себе особисто щиро дякую людям, завдяки яким ми можемо допомагати нашим воїнам. Також щиро дякую людям за донати, завдяки яким ми закриваємо потреби наших захисників”, – написав волонтер Руслан Стародуб.

Нагадаємо, що протягом 13 лютого на Мар’їнському напрямку окупанти за підтримки авіації 27 разів намагалися покращити тактичне положення. Зведення Генштабу читайте тут.

Фото: Facebook-сторінки Ольги Дриги, Жанни Федорук, Руслана Стародуба

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору