ЖИТТЯ

Як у Переяславі відзначили День єднання

У Переяславі відзначили День єднання. Як минули урочистості?

16 лютого в другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відзначили День єднання. На захід, який відбувся за участі артистів Переяславських ЦКМ та мистецької школи імені Павла Сениці, зібралося близько пів сотні людей. Про це повідомляє Інформатор.

У 2022 році президент України Володимир Зеленський запровадив свято під назвою День єднання. Його проголосили перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Цьогоріч його відзначають втретє, у цього дня немає сформованих роками традицій, але в умовах війни це свято набуло особливого сенсу для всіх українців.

“З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю: оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання”, – зазначається в Указі президента України від 14 лютого 2022 року.

Захід розпочав народний аматорський вокальний ансамбль “Вербиченька” з піснею “Козацькому роду нема переводу”. Продовжили ж музичний супровід Юрій Дебеляк та Вадим Ноздровський, вони виконували різні композиції на акордеоні, саксофоні та сопілці. А чуттєвий танець продемонстрували учасниці студії бального танцю “Dance Victory”. Наприкінці дівчата з “Вербиченьки” виконали пісню “Гуляли” виконавця Kozak Siromaha.

Згадайте, яким був перший День єднання у 2021 році в Переяславі. Відеорепортаж дивіться тут.

Народний аматорський вокальний ансамбль “Вербиченька”

Вадим Ноздровський та Юрій Дебеляк подарували музичні композиції

Студія бального танцю “Dance Victory”

На захід зібрались близько пів сотні глядачів

Захід тривав годину

Нагадаємо, що ветерани можуть отримати грант для бізнесу та ваучер для навчання. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору