ЖИТТЯ

Вітраж університету Переяслава здобув перемогу на міжнародному фестивалі мистецтва

Вітраж в університеті Переяслава здобув перемогу на міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтва. Деталі.

Вітраж до 100-річчя Михайла Сікорського “Музика музеїв”, що в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, отримав кубок переможців міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтва “Art Freedom” в рамках мистецького проєкту “Splash of art”. Його створила завідувачка кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології вишу, заслужений майстер народної творчості України Оксана Лєбєдєва. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Фестиваль відбувся на початку березня та проводився у два тури дистанційно у 11 номінаціях. Перший етап – відбірковий, тривав до 7 березня, другий – передбачав конкурсні випробування і тривав до 9 березня. До участі у фестивалі-конкурсі запрошували молодь, викладачів, аматорів та творчих особистостей.

“Конкурсну програму оцінювало незалежне журі (заслужені діячі культури і мистецтв, викладачі закладів вищої освіти). У кожній номінації журі приймало рішення шляхом голосування та розподілу місць. Фестиваль-конкурс пройшов за різними віковими категоріями. Я представила вітраж “Музика музеїв” у категорії декоративно-прикладне та образотворче мистецтво – професіонали. Кількість учасників налічувала 198 осіб з різних країн у різних номінаціях. Тішуся, що представлена робота стала лауреатом першого місця”, – розповіла Оксана Лебєдєва.

У повідомленні зазначили, що нагороди також отримали викладач кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання Віктор Смірнов, який представив живописну роботу “Карпатський житель” та зайняв перше місце, магістрантка спеціальності “середня освіта (образотворче мистецтво)” Аліна Сокольвак, яка виконала роботу у техніці малярства на склі “З Україною в серці” здобула перше місце у віковій категорії VІ. Ще одна магістрантка відповідної спеціальності Тетяна Клименко розкрила свій талант у мистецтві петриківського розпису “Тепло душі” та виборола друге місце у тій же віковій категорії.

Нагадаємо, що 19 березня колектив Переяславського ліцею Мономаха передав волонтерам дрон і квадрокоптер для військових. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору