ЖИТТЯ

Зарядна станція, шини, маскувальні сітки та інше: як волонтери із Переяслава допомагають захисникам

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів зібрали та передали захисникам багато необхідного: зарядну станцію на сонячних панелях, комплект шин, пояси для спини, аптечку, маскувальні сітки, окопні свічки, засоби гігієни, страви швидкого приготування та інше. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0.ПЕРЕЯСЛАВ”

Руслан Стародуб повідомив, що його волонтерській організації “4.5.0. Переяслав” днями друзі надали зарядну станцію на сонячних панелях, яка вже готова виконувати свої функції і допомагати війську бути на зв’язку та зі світлом у місці розташування. Також отримали комплект коліс з дисками і майже новою гумою. П’ять маскувальних сіток, які надали небайдужі, невдовзі поїдуть на Донецький напрямок.

Представникам 464-го окремого батальйону передали п’ять коробок з окопними свічками. Землякові, який після лікування відправився на бойові позиції, надали аптечку, укомплектовану за стандартами НАТО. Завдяки допомозі у розмірі 100 тисяч гривень від Ігоря Колихалова волонтери виконали запит від 137-го батальйону, який готується до бойового виходу.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” 12 березня передала “Переяславські посилки підтримки” для чоловіка майстрині Наталії Янголь. А 15 березня волонтерки провели чергове фасування борщу “Смачного Переяславського”. Очільниця команди Ольга Дрига зазначила, що саме цього дня встановили рекорд – приготували 1 тисячу 180 наборів борщу. Вже протягом року волонтерки виготовляють страви швидкого приготування, серед них 14 постійних страв. “Загальна кількість за рік роботи команди – 7 тисяч 017 наборів, це 49 тисяч 119 літрів борщу. Більше 100 тисяч нагодованих захисників”, – пояснила вона.

17 березня команда передала “Переяславські посилки підтримки” родичам захисника, який боронить Україну поблизу Лиману на Донеччині, а також вислали посилки земляку, який перебуває поблизу міста Ізюм на Харківщині.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерське об’єднання “Переяслав” 12 березня відправило 31-кілограмову посилку земляку Ростиславу Коваленку та його побратимам. Також помічниця команди Віта Майборода знайшла комплект шин, які невдовзі відправлять у бригаду.

13 березня передали гостинці для 60-ї бригади на Лиманському напрямку. Для мами захисника Олександра Дроня та його побратимів волонтерки запакували 13 коробок смачних страв. Також повантажили мішки з картоплею, засолені огірки та помідори, моркву по-корейськи, квашену капусту. Додали 3 пояси для підтримки спин воїнів, малюнки та вироби учнів Переяславської гімназії №4, 11 коробок окопних свічок від Дем’янецької гімназії та 3 коробки від Великокаратульської гімназії.

Цього ж дня відправили гостинці для воїнів 30-ї, 47-ї та 79-ї бригад, які заїхали до волонтерки Людмили Романенко. Склали 7 коробок із готовими стравами та сухими перекусами.

17 березня волонтерське об’єднання “Переяслав” провело чергове фасування страв швидкого приготування. Працювали 15 волонтерок, які розфасували і приготували 169 наборів сухих перекусів із цукерками, 13 пакетів із солоними перекусами, 254 готових страв у реторт-пакетах, 47 пакетів із голубцями, 52 пакети горохового супу із фрикадельками, 31 пакет рисового супу із фрикадельками, 18 пакетів із рисовою кашею, 42 пакети із гречаною кашею, 20 пакетів із пшеничною кашею, 25 пакетів із картоплею з м’ясом, 19 пакетів гречаної каші з рисом.

Також волонтерки зробили по своїх домівках 29 баночок салату з буряку, 11 баночок меду з горішками, відерця капусти, п’ять відер сушених яблучних чипсів, пакет начищених горіхів, 105 голубців, засмажку, 4 лотки моркви по-корейськи, відерце цукатів із гарбуза, приготували супи з фрикадельками та розфасували 16 баночок хрону.

Придбали розігрівачі для їжі в польових умовах, 50 упакувань вологих серветок та 50 присипок “Сушар”. Пошили за тиждень 15 поясів для спин. Компанія “New Life” передала волонтеркам гелі для воїнів ЗСУ.

19 березня об’єднання передало гостинці 464-й бригаді на Схід. Йдеться про 19 коробок з їжею, 4 коробки з окопними свічками та 1 коробку з теплими поясами, шапками та присипкою” Сушар”. Додали 4 лотки квашеної капусти, 4 відра капусти та моркву по-корейськи.

Нагадаємо, що 19 березня колектив Переяславського ліцею Мономаха передав волонтерам дрон і квадрокоптер для військових. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору