ЖИТТЯ

“Вона чекала його живим”: у Переяславі попрощалися із воїном Віталієм Шеліхом

У Переяславі попрощались із захисником Віталієм Шеліхом. Він загинув на війні.

23 березня у Переяславі попрощались із сержантом Збройних сил України Віталієм Шеліхом. Йому було 58 років. Загинув 18 березня під час виконання бойового завдання внаслідок обстрілу ворожих РСЗВ “Град” поблизу населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області. Поховають його на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні в Успенському Соборі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі, волонтери, представники міської влади та просто небайдужі. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила на цвинтар.

Сусідка Віталія розповіла, що він був дуже хороший чоловік, тато та дідусь: “Я запам’ятала його як позитивну людину, як сусід він був дуже гарний, ми жили через декілька будинків. Для мене дядя Вітя був, як еталон елегантного чоловіка, господаря, який постійно щось майстрував, загрібав, прибирав. Він виховав дуже хороших синів. Останні рази він просив дружину щоб дочекалася його, але так сталось, що не дочекалась… Віталій навіть снився дружині та казав, що скоро буде вдома, не знаю чи це щось потойбічне, чи із-за того, що вона сильно хвилювалася за нього. Дружину Ліду дуже шкода, є таке, що в той самий день ворота відкривають, а вона два дні чекала, хоч вже й вінки зносили, а вона чекала його живим…”.

Віталій Шеліх служив механіком-водієм відділення інженерно-технічного взводу. Став на захист України у 2014 році, а 26 лютого 22 року пішов на війну. У нього залишилися дружина, двоє синів, онуки.

Нагадаємо, що 8 грудня на війні загинув Антон Узенюк із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору