ЖИТТЯ

На Київщині у квітні розпочнеться нерестова заборона на вилов риби

На водоймах країни невдовзі стартує нерестова заборона. Що це означає?

З 1 квітня на більшості рибогосподарських водних об’єктів України, зокрема і на Київщині, розпочнеться щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Вона триватиме 70 діб. Про це повідомили на сайті Державного агентства меліорації та рибного господарства, передає Інформатор.

Нерест є особливим періодом для відновлення запасів водних біоресурсів, оскільки від його успішності залежить якість та чисельність водних біоресурсів водойм. Задля забезпечення збереження сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів забороняється:

  • пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден, за винятком суден, які використовують органи рибоохорони та інші уповноважені органи державної влади;
  • здійснення промислового рибальства та підводне полювання.

Заборона на вилов водних біоресурсів на водних об’єктах Київської області набуває чинності з різними датами в залежності від типу водойм:

  • у річках та їхніх притоках – з 1 квітня по 20 травня;
  • на Київському та Канівському водосховищах – з 8 квітня по 16 червня, у всіх інших водосховищах – з 1 квітня по 9 червня;
  • в придатковій системі водойм – з 1 квітня по 30 червня.

У період нересту дозволяється лише рибальство за допомогою гачкових знарядь лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

За порушення правил рибальства передбачається кримінальна відповідальність згідно зі статтею 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Це карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що на Київщині до 30 червня діє заборона на вилов раків. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору