ЖИТТЯ

У Переяславі до Дня театру показали вистави “Пророцтво Кобзаря” та “Сватання в галошах”

У Переяславі відбувся творчий захід до Міжнародного дня театру. Чим дивували глядачів?

28 березня у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв до Міжнародного дня театру провели творчий захід за участі вихованців студії конферансу “Акцент” та народного театру Переяславського ЦКМ. На театральне дійство прийшло понад пів сотні людей. Інформатор розповідає, як це було.

Спершу літературну композицію під назвою “Пророцтво Кобзаря” показали вихованці студії конферансу “Акцент” (керівниця Влада Черненко). Діти відобразили багатьом знайому ситуацію в шкільному укритті під час повітряної тривоги. Герої вирішили поворожити на “Кобзарі” Тараса Шевченка та знайти відповіді на запитання, які турбують їх та багатьох українців. Рядки з книги розповіли та передбачили багато цікавого.

Неабияк повеселили присутніх комедійною п’єсою Григорія Нікітюка “Сватання в Галошах” учасники народного театру ЦКМ (керівниця Людмила Леляк). Події історії, які розгорталися перед глядачами, можна було побачити чи не в кожному селі у традиційній українській родині наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття.

Дівицю Варвару мати Параска намагалася посватати із “заможним” та красивим парубком Гнатом. Проте батько хлопця Максим Полікарпович сподівався, що їм пощастило і вони породичаються з багатою сім’єю, навіть купив синові нові галоші для статусу. Але з обох сторін все виявилось обманом: Варвара вперта, пихата і зовсім не красуня, Гнат взагалі кохає іншу дівчину, ну а багатством ні в кого з родин і не пахло.

Ролі виконали: Параска – Людмила Леляк, Максим Полікарпович – Оксана Ковальчук, Гнат – Олександр Зінченко, Варвара – Тетяна Чайка, художницею-декораторкою була Євгенія Демченко.

Провела захід Юлія Шинкар

Студія конферансу “Акцент”

Вихованці студії показали літературну композицію “Пророцтво Кобзаря”

Комедійна п’єса Григорія Нікітюка “Сватання в Галошах”

Відобразили п’єсу учасники народного театру ЦКМ під керівництвом Людмили Леляк

Актори гарно повеселили глядачів

Історія виявилась кумедною та іронічною

День театру відзначили творчо

На захід завітали понад пів сотні глядачів

Нагадаємо, що 28 березня у переяславському університеті провели круглий стіл “Просвітницькі дерева. Втрачені, збережені, нові”. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору