ЖИТТЯ

Juk Store сенсаційно виграв у Вовчкова, а Циблі – у Ratybor: огляд 1 туру “Ліги дворів”

Стартував чемпіонат Переяславщини з мініфутболу “Ліга дворів”. Огляд першого туру від Інформатора.

6 квітня розпочався відкритий чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. У ньому беруть участь 10 команд. Грають на майданчику біля школи у Великій Каратулі. У першому турі не обійшлося без сенсацій, розгромів та запеклої боротьби. Інформатор підготував детальний огляд.

У центральному матчі туру Farmer’s food із Переяслава, у складі якого чимало футболістів “Матадора”, до певного моменту, здається, не мав проблем із переяславським BOSS. У другому таймі рахунок був 3:0 на користь “фермерів”. Та все ж у мініфутболі таку перевагу можна відіграти за кілька хвилин, що ледь не зробили гравці BOSS. Вони оперативно зробили рахунок 2:3 й таким чином перетворили останні хвилини (ба навіть секунди!) на справжню футбольну красу. Farmer’s food все ж відбився й розпочав турнір із перемоги. А BOSS показав, що змагатиметься не просто за медалі, а можливо, за чемпіонство з тим же Farmer’s food.

Компанію у когорті найсильніших їм можуть скласти як Вовчків (Переяславська ТГ), так із Juk Store (Переяслав). Міська команда довела: те, що було у футзальному чемпіонаті (жодної перемоги), залишається там, а турнір із мініфутболу – це нова історія. Juk Store провів матч проти чи не головного фаворита турніру максимально заряджено та дисципліновано, тому, попри те, що перемога переяславців з рахунком 4:3 стала сенсаційною, вона не є несправедливою чи неочікуваною за ходом гри. Вовчківчани ж цього дня більше енергії витрачали на суперечки з арбітрами, аніж на те, щоб якісно протистояти супернику.

Що ж, у Farmer’s food тепер є певна фора над Вовчковом у чемпіонській гонці. Але якщо вже цієї суботи Juk Store впорається ще й з “фермерами”, то ми вже заговоримо про іншого повноцінного фаворита.

Хоч Мирне (Вороньківська ТГ) і знищило “Лімері” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) 17:0, цю команду не варто записувати до переліку фаворитів. По-перше, зрозуміло, що у матчах з “Лімері” кожна команда цього року просто покращуватиме свою статистику. По-друге, навіть із таким суперником Мирне мучилося більше, ніж пів тайму, а засипати м’ячами почало, лише коли малокаратульці відверто кинули грати.

Звичайно, складно не назвати гравцем туру футболіста, який забив за один матч 12 м’ячів. Таким результатом відзначився Микола Мельник із Мирного. Проте це може стати прецедентом для організаторів. Невже щоразу найкращим у турі буде той, хто накидає найбільше у ворота “Лімері”? Тому, як на мене, доречніше було би визнати гравцем туру, скажімо, Ярослава Варцева із Juk Store, який неабияк допоміг своїй команді перемогти сильнішого на папері опонента.

Циблі (Циблівська ТГ) та Ratybor (Переяслав) ідеально відкрили турнір. Розпочинати змагання матчем із 11 голами, в якому андердог, тобто у цьому випадку Циблі, перемагає 6:5 – це те, що треба. Після цієї перемоги не слід поспішати розхвалювати циблівчан, стабільність – точно не їхня фішка. Втім не виключено, що після другого туру вони матимуть дві перемоги, бо цієї суботи їхнім суперником буде Велика Каратуль (Переяславська ТГ).

А Велика Каратуль, м’яко кажучи, не вразила у першому турі. Переяславські “Бурти” спокійно, на класі перемогли її 4:1. Якби не “Лімері”, то господарі турніру були би головним аутсайдером старту сезону. А ось наскільки сильні ці “Бурти”, зрозуміліше стане після наступного туру, де їм протистоятиме Вовчків.

Статистика та трансляції матчів першого туру

Нагадаємо, що “Антарес” із Вовчкова став чемпіоном Переяславщини з футзалу 2024 року. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору