ВЛАДА

Олександр Якуба написав заяву на звільнення з посади Гайшинського старости

Олександр Якуба хоче звільнитися з посади Гайшинського старости. Що відомо?

8 квітня Олександр Якуба написав заяву на звільнення з посади старости Гайшинського старостинського округу. Опублікував її у Facebook, передає Інформатор.

“У звʼязку з незгодою методів та дій керівництва Переяславської міської ради і не виконанням задекларованих обіцянок перед своїми виборцями, а також погіршенням стану здоровʼя, мною було прийняте рішення щодо звільнення із займаної посади за власним бажанням”, – написав Якуба. Додав, що “далі буде… цікаве…”.

Зазначимо, що на сесії міської ради 16 листопада 2023 року голова громади Вячеслав Саулко ініціював звільнення Олександра Якуби. Тоді депутати визнали підстави для цього непереконливими, жоден не проголосував “за”. Чи підтримають вже ініціативу про звільнення від самого Якуби, зовсім інше питання. До слова, ще на початку 2022 року в подібній ситуації вони не проголосували за звільнення першого заступника міського голови Анатолія Фесенка.

Протистояння між Вячеславом Саулком та Олександром Якубою триває вже не перший рік, хоча на місцевих виборах 2020 року вони виступали однією командою. “З впевненістю можу сказати, що я був одним із трьох-чотирьох людей, які зробили найбільше, щоб претендент став міським головою. Хоча вже зараз, зважаючи на обставини, можливо, особливо немає чим пишатись. Виявляється, під час передвиборчої кампанії я обманув людей, вони повірили йому і мені, так само, як і я. Зазначу, що саме за підтримки сіл кандидат Саулко став мером міста. Але потім сталось щось незрозуміле – головою обрали Вячеслава Володимировича, а почали керувати інші люди. За будь-яким питанням мене постійно тягнули до кабінету керуючої справами виконавчого комітету Тетяни Гич. Нібито там “центр прийняття стратегічних рішень”. Але ж я йшов не з нею, люди голосували не за неї, а за нього. І я, як посередник у комунікації між жителями села та головою, намагався доносити обом сторонам інформацію. Спочатку комунікація була доброю, а чим далі, тим менше її ставало”, – розповідав у інтерв’ю Інформатору Олександр Якуба у березні 2023 року.

Також Якуба був чи не єдиним зі старост у громаді, який постійно нарікав на те, що селам не приділяють належної уваги.

Нагадаємо, що нещодавно у фракції партії “Слуга народу” в міській раді Переяслава змінився голова. Михайло Шамрай, який очолював фракцію, сказав, що дізнався про це рішення зі ЗМІ.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору