ЖИТТЯ

“Золото” з шахів, успіхи таеквондистів та перемоги легкоатлетів: що було цікавого у спорті на Переяславщині

Чим жила спортивна Переяславщина протягом останніх днів? Розповідає Інформатор.

Шахістка із Переяслава виборола “золото” на чемпіонаті Київської області. Учні Переяславської третьої гімназії здобули “срібло” на флорбольному турнірі у Києві. Вихованці Переяславського Спортивного клубу “Тайфун” вибороли п’ять медалей та кубок за третє загальнокомандне місце, а таеквондисти СК “Акула” тридцять медалей. Сковородинівці серед переможців на Всеукраїнських змаганнях з легкоатлетичних метань. Інформатор розповідає про головні спортивні події, які трапились останніми днями.

5-7 квітня у Броварах проходив чемпіонат Київської області з шахів серед дівчат віком до 12 років. На ньому вихованка Переяславської ДЮСШ Ангеліна Мисан виборола “золото”. Про це повідомили на Facebook-сторінці Переяславської ДЮСШ.

“Вітаємо Ангеліну та її тренера Гречко Василя Васильовича з переможним результатом. Бажаємо подальших перемог і вдалих стартів. Дякуємо ЗСУ за можливість тренуватись та змагатись”, – написали на сторінці.

6 квітня у Києві учні Переяславської третьої гімназії до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку, взяли участь у флорбольному турнірі “Весняний Кубок КФК”. Об’єднавшись з Київською командою КФК 137, спортсмени вперше брали участь в такому турнірі. Про це повідомив тренер Володимир Бражник.

У підсумку спортсмени посіли друге місце в турнірі. “Вітаємо наших гімназистів та бажаємо їм ще більшої наснаги в тренуваннях”, – написав Володимир Бражник.

6 квітня у Бучі шестеро вихованців Переяславського Спортивного клубу “Тайфун” виступили в складі команди Київської області на Відкритому Кубку СК “Арарат” з Таеквон-до ІТФ. Загальна кількість учасників склала близько 500 спортсменів та вісім команд міста Києва, Київської, Житомирської, Волинської областей. На ньому спортсмени із Переяслава вибороли п’ять медалей та кубок за третє загальнокомандне місце. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив тренер Микола Швиденко

  • Анастасія Швиденко (11-13 років) – 2 місце за виконання формальних вправ Туль;
  • Давід Пастухов (14-15 років) – 2 місце за виконання формальних вправ Туль;
  • Кирило Нестеренко (5 років в категорії 7-8 до 26 кг) – 3 місце – спаринг;
  • Данило Литвин (11-13 років до 30 кг) – 3 місце – спаринг;
  • Діана Озеран (11-13 років 55+кг) – 3 місце – спаринг.

6 квітня у Бучі, проходив Всеукраїнський Відкритий Кубок Спортивного Клубу “Арарат”, з Таеквон-до ІТФ. На ньому змагалися близько 500 спортсменів з Києва, а також Київської, Житомирської та Волинської областей. Серед них 18 вихованців Переяславського спортивного клубу “Акула” у складі збірної команди Київської області вибороли в індивідуальному заліку, у двох програмах, загалом 30 медалей: 13 золотих, 10 срібних та 7 бронзових. Про це повідомила тренерка Юлія Ясинська.

За загальною кількістю перших місць та завойованих золотих медалей, в залікових дивізіонах – команда Київської області посіла третє загальнокомандне місце в турнірі та виборола Кубок.

Здобули золото у техніках Туль і Спаринг і стали абсолютними чемпіонами турніру: Дарина Колодій, Давід Шиш, Аліна Ясинська.

Чемпіонами турніру стали: Мілана Черняк, Ілля Щеголь, Анна Єфіменко, Крістіна Двораківська, Богдан Овчаренко, Анастасія Федорова, Оксана Остапенко.

Срібними призерами турніру стали: Дарія Конюшок, Юлія Аніщенко, Ян Зражевський, Вікторія Юпик, Дар’я Кравченко.

Бронозовими призерами турніру стали: Дарина Вакуленко, Софія Краченко.

Старші вихованці СК “Акула” Ілля Щеголь став суддею чемпіонату, а Зражевський Ян – помічником тренера.

6-7 квітня у Конча-Заспі на навчально-тренувальній базі відбулися Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань. Серед його переможців викладачі факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктор Самолюк і Анна Самолюк та здобувачі Аліна Хакало та Андрія Васюхно. Про це повідомили на сайті вишу.

У секторі зі штовхання ядра серед чоловіків, перемогу виборов викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктор Самолюк. Його перемога була не лише результатом таланту, але й продуктом наполегливої роботи та великого досвіду в цій дисципліні.

Серед жінок викладачка кафедри спортивних дисциплін і туризму Анна Самолюк здобула срібну нагороду та продемонструвала високий рівень техніки та виняткову фізичну силу.

Поміж молоді на змаганнях відзначилася студентка IV курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Хакало. Вона здобула перемогу як у метанні диску, так і у штовханні ядра, тим самим підтвердивши свою відмінну фізичну форму та технічні навички. Її виступ був прикладом великого потенціалу для майбутніх спортивних звершень.

У секторі зі штовхання ядра серед юніорів студент І курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Андрій Васюхно посів четверте місце. Попри юний вік спортсмен вже демонструє свій потенціал і здатність до досягнення великих результатів у майбутньому.

“Сковородинівська родина щиро вітає спортсменів та бажає подальших успіхів, а також нових спортивних звершень. Хай ваша майстерність завжди знаходить відгук у серцях глядачів та буде прикладом для молодшого покоління спортсменів”, – написали на сайті вишу.

 

Нагадаємо, що 6 квітня розпочався відкритий чемпіонат Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. Огляд першого туру від Інформатора – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору