ЖИТТЯ

Farmer’s food із Переяслава, Мирне та Циблі поки що не програвали: огляд 2 туру “Ліги дворів”

Farmer’s food переміг Juk Store, а Вовчків – “Бурти”. Огляд другого туру “Ліги дворів”.

13 квітня відбувся другий тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. Три команди досі не зазнавали поразок, проте лише одна із них є реальним претендентом на чемпіонство. Натомість, теж три команди досі не здобували очок. Про це повідомляє Інформатор.

Центральний матч туру вдався. Це короткий опис поєдинку між переяславськими Farmer’s food та Juk Store. Якщо ж трішки розлогіше, то Juk Store відкрив рахунок, але Farmer’s food майже відразу відігрався, а згодом і вийшов уперед. Особливо феєрив Роман Кривенко, який цього дня оформив хет-трик і відповідно став гравцем матчу. Коли наприкінці гри за рахунку 1:2 “жуки” кинулись відіграватись, випустивши замість голкіпера п’ятого польового, “фермери” скористались їхньою осічкою та забили третій м’яч у порожні ворота. Щоправда, якби той натиск став продуктивним для Juk Store і матч завершився з рахунком 2:2, це б не стало неочікуваністю чи несправедливістю.

Після двох турів Farmer’s food має максимальні 6 очок, впоравшись із двома прямими конкурентами у боротьбі за медалі. Далі має бути простіше – “Бурти” (Переяслав), Циблі (Циблівська ТГ), Ratybor (Переяслав), Велика Каратуль (Переяславська ТГ). Не зрозуміло, де тут можна втрачати очки. Для Juk Store ця поразка не критична, бо вже менш ніж за тиждень переяславці дещо надолужать у матчі з “Кристалом” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ). Потім же на них чекає принципове протистояння з BOSS (Переяслав).

Вовчків (Переяславська ТГ) після поразки від Juk Store трішки реабілітувався у матчі проти “Буртів” – переміг 11:1. Основний висновок, який можна зробити після цієї гри, – Вовчків без Максима Федоренка та Вовчків із Максимом Федоренком – це дві різні команди. У першому турі його у складі не було, а ось у другому він, по суті, зробив результат, забивши 5 м’ячів. Можна припустити, що це “Бурти” надто слабкі, але навіть у цій грі було видно, на скільки складніше грати вовчківчанам, коли заміняли Федоренка. Звичайно, аутсайдерів вони перемагатимуть і без нього, а ось проти фаворитів без його участі просто не обійтися.

Серед лідерів із двома перемогами опинилось Мирне (Вороньківська ТГ). Ratybor у другому турі склав їй більш гідну конкуренцію, аніж “Кристал” (тоді ще “Лімері”) у першому, проте все ж поступився 3:5. У Ratybor є кілька яскравих індивідуальностей, однак команди поки що не видно. Натомість, Мирне наразі має солідніший вигляд та ще й Микола Мельник другий тур поспіль показує чудову статистику – цього разу забив 4 м’ячі. Вже цієї суботи на Мирне очікує справді серйозний конкурент – переяславський BOSS. Невже навіть там ця команда не втратить очок?

Ще один лідер чемпіонату, який досі не зазнав жодної поразки, – Циблі. Зрозуміло, що цьому посприяв календар – Ratybor та Велика Каратуль ще не знайшли своєї гри. Великокаратульців циблівчани перемогли 6:4 навіть не в оптимальному складі. Хоча рахунок і досить близький, протягом поєдинку відчувалося, що Циблі контролюють ситуацію. Велика Каратуль, яку ми бачимо на старті чемпіонату, може потягатися хіба що із “Кристалом”. Якщо до 20 квітня нічого суттєво не зміниться, то Ratybor у матчі з нею здобуде свою першу перемогу.

BOSS без зусиль переміг “Кристал” 11:2. Перші голи від малокаратульців на турнірі, не найбільша поразка в турі (дяка “Буртам”) – це вже прогрес. З такими темпами скоро й очки прийдуть. BOSS міг забивати значно більше, тут нічого приховувати, але, можна сказати, повівся по-джентльменськи: коли досягнув результату, спробував порадувати вболівальників красивою грою.

СТАТИСТИКА ТА ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ другого ТУРУ

Нагадаємо, що у Переяславі днями розквітла скандальна алея сакур. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору