ЖИТТЯ

“Він був справжнім патріотом України”: Переяславщина прощається із Миколою Ступаком, який загинув на війні

Переяславщина прощається із Миколою Ступаком. Він загинув на війні.

18 квітня на Переяславщині прощаються із молодшим сержантом Збройних сил України Миколою Ступаком із Малої Каратулі (Ташанська ТГ). Він загинув 7 квітня внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Роздолівка, що на Донеччині. Із цього дня вважався зниклим безвісти, зрештою його тіло евакуювали з поля бою. Навіки 37-річного воїна поховають на цвинтарі у рідному селі. Про це повідомляє Інформатор.

О 10:30 у Храмі Воскресіння Христового в Переяславі священники провели літургію. Сюди пам’ять воїна прийшли вшанувати близько пів сотні людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі, односельчани та просто небайдужі. До труни воїна приносили багато квітів. Матір схилившись над труною гірко оплакувала свого сина.

У храмі міський голова Вячеслав Саулко промовив слова співчуття: “Миколі ще стільки б жити… Він помер не своєю смертю, його вбили кляті вороги. Я не знаю де знайти ці слова підтримки. Як пережити це зло і горе найріднішим людям, матері, батьку, дружині, а ще більше дітям, які ніколи більше не зможуть сказати “батько”? Вони будуть приходити до нього на могилу, і говоритимуть з ним, вже як з героєм. Він ніколи не погладить їх по голівці, не скаже добрі та щирі слова. Це важко усвідомлювати…”.

За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього траурний кортеж вирушив до Малої Каратулі, де і поховають воїна.

“Тяжка, невимовна, велика, непоправна втрата для родини, нашої громади, всієї України. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, всім хто знав Миколу. Він був чуйною людиною, вірним другом, справжнім патріотом України. Йдуть у засвіти найкращі… ті, кому б творити Україну”, – написав у Facebook староста села Валерій Ходько.

На сторінці Малокаратульського старостинського округу повідомляється, що з перших днів війни Микола Ступак вступив до територіальної оборони, коли його покликали до ЗСУ він ні хвилини не вагався.

Микола Ступак служив командиром 3 механізованого відділення 12 механізованої роти 4 механізованого батальйону. У воїна залишилася батьки, дружина, неповнолітні син і донька.

Нагадаємо, що 18 квітня у Переяславі із воїном Сергієм Степаненком прощалися близько 400 людей, на кладовищі грав оркестр Нацгвардії. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору