ЖИТТЯ

У Переяславі викрили злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків: їх затримали за силової підтримки спецпризначенців

У Переяславі викрили злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків. Фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення. 

У Переяславі викрили злочинну групу із трьох осіб, які займалися збутом наркотиків на території Бориспільського району. За фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу вчиненому повторно організованою групою, за процесуальним керівництвом Бориспільської окружної прокуратури, слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 307 ККУ. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, 54-річний раніше судимий місцевий житель організував та налагодив функціонування злочинної групи, яка спеціалізувалась на реалізації наркотичних засобів, а саме канабісу. До нелегального бізнесу чоловік залучив двох знайомих – 34 та 40-річного раніше судимих жителів Бориспільщини. Він визначав суму, яку кожен мав отримати за збут наркотичного засобу, спосіб його розповсюдження, забезпечував постійний зв’язок між учасниками та розподіляв прибуток від протиправної діяльності.

Організатор передавав членам організованої групи придбаний ним канабіс. Останні від початку 2024 року систематично збували його на території Бориспільського району наркозалежним особам під час особистих зустрічей.

Правоохоронці провели обшуки під час яких у фігурантів вилучили понад 2 кілограми канабісу, частина з якого розфасована по зіп-пакетах, психотропні речовини та інші речові докази. За попередніми оцінками вартість вилученого становить більше 600 тисяч гривень.

Працівники Бориспільського управління поліції Київщини за силової підтримки спецпризначенців затримали в порядку статті 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою) та помістили до ізолятора тимчасового тримання трьох фігурантів. Двом підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, іншому – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що 24 квітня у Переяславі автомобіль збив 12-річну дівчинку, її госпіталізували. Детальніше – тут.

Фото: Київська обласна прокуратура та Facebook-сторінка Поліції Київської області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору