ЖИТТЯ

Поліцейський офіцер буде, зарплата Костіну – також: які рішення приймуть на сесії міськради Переяслава

18 березня відбудеться чергова восьма сесія Переяславської міської ради. У порядку денному, окрім земельних та архітектурних, – 47 питань.

Схоже, після тривалих вагань у Переяславській ТГ все ж втілять проєкт “Поліцейський офіцер громади”. Як зазначалося раніше, він передбачає п’ять офіцерів на території громади. Із міського бюджету необхідно виділили кошти на два автомобілі для поліцейських та дві кімнати для них. Все інше, зокрема ще три автівки, надає та оплачує Нацполіція. На сесії міськради 18 березня депутати розглядатимуть питання про затвердження цієї програми на 2021-2022 роки, кількома днями раніше це ж зроблять і виконкомівці. Про це повідомляє Інформатор.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Жарко уточнив для Інформатора ці дані:

– Так, програма точно буде затверджена, але ще не відомо із яким фінансуванням. Адже перед сесією ще будуть проведені засідання профільних комісій, виконкому. Наш бюджет не дозволяє повністю профінансувати цю програму. Тож на території громади буде три поліцейські офіцери.

У проєкті рішення йдеться: “Під час формування місцевого бюджету на відповідні роки передбачити кошти на фінансування заходів Програми, виходячи з реальних можливостей бюджету та його  пріоритетів”. Поки що проєкт передбачає 195 тисяч гривень.

Колишньому міському голові Переяслава Тарасові Костіну все ж виплатять середньомісячну зарплату, яка складає 50770,56 грн. Такі виплати мають тривати щонайбільше пів року або ж до моменту, коли Костін офіційно знайде собі роботу. На п’ятій сесії теперішній голова громади Вячеслав Саулко сказав, що не має права приймати таке рішення без розгляду сесії. Зрештою вирішили звернутися до Міністерства соціальної політики за роз’ясненнням щодо правомірності цієї виплати.

Також на восьмій сесії звітуватиметься про хід опалювального сезону та дотримання санітарних і екологічних норм представник ТОВ “ГК “Укрспецтепло”. На минулій сесії звіт депутати визнали незадовільним, тож прийняли рішення дати підприємству ще один шанс – усунути екологічні недоліки та прозвітуватися знову на найближчій сесії.

Знову на розгляд депутатів запропонують питання “Про використання червоно-чорного революційного прапора ОУН на території Переяславської міської ОТГ”. На минулій сесії воно не набрало достатньої кількості голосів “за”.

Нагадаємо, що з 10 до 21 березня у двох школах Переяслава триватиме карантин. У працівників закладів виявили коронавірус.

Віталій Усик

Фото із сайту міськради

Нагору