ЖИТТЯ

Селфі-автомарафон “Україна-1187”: вісім команд проїхалися визначними пам’ятками Переяславщини

У Переяславі відбувся селфі-автомарафон “Україна-1187”, в якому взяли участь вісім команд. Вони проїхалися історичними місцями Переяславщини, а переможці отримали цікаві подарунки.

Сьогодні, 25 вересня, близько 10-ї ранку стартував квест з елементами спортивного орієнтування – селфі-автомарафон “Україна-1187”, приурочений 834-ій річниці першої згадки слова “Україна” та прийдешньому Дню туризму. Серед учасників були й люди з обмеженими можливостями. Детальніше про марафон розповість Інформатор.

Метою квесту є розвиток туризму, привернення уваги до історичних подій та об’єктів, а також перевірка доступності до цікавих об’єктів Київщини людей з інвалідністю. Вісім команд з Київщини проїхали за день близько 200 кілометрів. Вони мали список із кількох десятків локацій, приїхавши на які, потрібно було зробити селфі та опублікувати його в соціальних мережах із низкою хештегів.

Учасники побачили чимало цікавих місць, зокрема, Давньоруське городище на околицях села Ташань, Ротонду Каневських, Меморіальний музей Григорія Сковороди та багато іншого. Була й локація-фант, яку краєзнавець Микола Богатир розкрив уже після заходу – це славнозвісні Змійові Вали Переяславщини. Той, хто найперший побував на цій локації отримав додатковий подарунок. Цими щасливчиками стала сім’я Бойків з Переяслава. У марафоні взяла участь одна з його співорганізаторок, депутатка Київської облради Наталія Онопрієнко-Капустіна.

До четвірки найкращих увійшли:

  • 1 місце – команда “Торнадо” – переяславці Микола Трипуз та Олександр Чубай – вони об’їздили найбільшу кількість об’єктів;
  • 2 місце – команда “Ц2Г2”, члени якої є жителями Києва та Переяслава;
  • 3 місце – жителі Переяслава, найчисленніша команда з шести осіб, – “Родина”;
  • 4 місце – команда “ВК” – переяславці Василь та Крістіна.

Ці команди отримали брендовані сумки, футболки, термочашки та інші подарунки. Команду “Торнадо” за перше місце нагородили грошовим призом у розмірі п’яти тисяч гривень. Селфі-автомарафон проводиться в Переяславі з 2017-го року, тобто вже вчетверте, але префікс “авто” цей захід отримав вперше, тому що раніше учасники в рамках квесту подорожували велосипедами.

Нагадуємо, нещодавно найяскравіша учасниця TOP FACE SHOW Катерина Косенко поділилася з нами цікавими фактами як із життя проєкту, так і з особистого. Відеоінтерв’ю – за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору