ЖИТТЯ

Базар, карантин, будівництво та трупи: що ви читали на Інформаторі в листопаді

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у листопаді. Ви читали про базар, карантинні обмеження та трагедії.

У листопаді на сайті Інформатора побувала 38 001 людина. Вони переглянули наші замітки 541 тисячу 178 разів. Найбільше цікавилися репортажами з базарів, будівництвом на проспекті Червоноармійців та карантинними обмеженнями. Як завжди, багато переглядів набрали негативні події: смертельна пожежа, ДТП з постраждалими, зникнення хлопчика. Про ці та інші найпопулярніші статті місяця – нижче.

Карантинні перевірки тривають, а сметана дорожчає: репортаж із базару в Переяславі (7 832 перегляди) та На базарі в Переяславі стало менше продавців: фоторепортаж (6 272 перегляди). Два репортажі із традиційних недільних базарів цього місяця стали дуже популярними серед читачів Інформатора. 14 листопада на базарі перевіряли наявність сертифікатів про вакцинацію в продавців поліцейські, працівники Держпродспоживслужби та міської ради. А 21 листопада, попри прохолодну та вітряну погоду, на базарі в Переяславі зібралось чимало людей. Проте продавців було менше, ніж зазвичай.

Ресторан чи щось інше? У Переяславі будують чотириповерхову скляну споруду (7 656 переглядів). Жителі Переяслава неодноразово цікавилися в Інформатора деталями будівництва на проспекті Червоноармійців. Відомо, що почалося воно 1 липня 2020 року, а завершення заплановане на 31 грудня 2021 року. Площа забудови – 270 квадратних метрів, а загальна площа території – 1350 квадратних метрів, сам об’єкт чотириповерховий. Дізнатися більше ми спробували у головного архітектора Переяслава Петра Пурденка. Втім, він сказав, що точною інформацією про це будівництво не володіє й за подробицями варто звернутися до замовника.

Ми вирушили до самого об’єкту. Роботи виконує переяславське ТОВ “БФ Будінвестмонтаж”. На місці працівники розповіли, що там будують ресторан. Замовник – підприємство “Земля Переяславщини”. Керівник цього підприємства Олександр Ярема по телефону відмовився розповідати будь-які подробиці, навіть не сказав, що саме буде на місці, де зараз повним ходом триває будівництво. Зазначив лише, що, можливо, не вдасться вкластися в запланований термін.

У Переяславі лунатимуть сирени та гучномовці із сигналом “Увага всім!”: коли та чому (7 557 переглядів). 9 листопада з 11:00 до 13:00 у Переяславській громаді мала проводитися практична перевірка спрацювання діючих електросирен та гучномовців з подачею звукового сигналу “Увага всім!” та голосового повідомлення про технічну перевірку системи оповіщення. Робили це для налагодження роботи територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення області, яка наразі працює в режимі тестування.

У Переяславі зник 13-річний хлопець: він пішов з дому три дні тому (6 186 переглядів). Відділ поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП розшукував 13-річного Ярослава Якименка. 12 листопада близько 10:00 він пішов з місця проживання на вул. Дружби, 3 в Переяславі. У день публікації цієї замітки, 15 листопада, хлопець знайшовся.

На Переяславщині згорів будинок, там знайшли тіло: відео з місця події (5 955 переглядів). Ввечері 6 листопада на вулиці Польовій в Малій Каратулі (Ташанська ТГ) загорівся приватний будинок. На місце події направили два відділення 27-ї ДПРЧ у складі восьми осіб та швидку допомогу. Рятувальники виявили в будинку тіло чоловіка Л.Г. 1954 р.н. Він загинув внаслідок пожежі. Вогонь знищив житловий будинок.

На Київщині посилюють карантинні обмеження для роботи громадського транспорту (5 632 перегляди). Із 13 листопада громадський транспорт на Київщині почав працювати з посиленими обмежувальними заходами. У автобусах, маршрутках і електричках мають право їздити тільки пасажири, у яких є при собі один із документів: COVID-сертифікат, який підтверджує вакцинацію; негативний результат ПЛР- чи експрес-тесту на визначення коронавірусу, отриманий не пізніше як за 72 години до дня поїздки; довідка про одужання від коронавірусу.

На Переяславщині Mazda злетіла з дороги та врізалася в дерево: всередині було четверо людей (5 125 переглядів). 21 листопада на трасі Київ-Харків біля села Студеники (Студениківська ТГ) сталася ДТП. Автомобіль Mazda 3 з’їхав у кювет та зіткнувся з деревом. В авто було двоє дорослих та двоє дітей, постраждала жінка. Постраждалу А.О. 1990 р.н. деблокували з авто до прибуття рятувальників. У неї – черепно-мозкова травма та рвані рани голови. Її госпіталізували до броварської лікарні. Водій та двоє дітей 2015 та 2017 р.н. не постраждали.

У селі виявили труп, бійка в магазині та багато ДТП: як минула доба для поліції Переяслава (5 122 перегляди). 31 жовтня староста села Пристроми (Студениківська ТГ) повідомив поліції, що виявили труп 84-річного чоловіка, він проживав сам. Тіло лежало в будинку, на ньому були залишки від чаду. Труп направили на судово-медичну експертизу. Про інші події, які трапилися тієї доби, читайте за посиланням.

Яка робота є в Переяславі: актуальні вакансії у листопаді (4 545 переглядів). Підбірка вакансій на сайті work.ua цього місяця неабияк зацікавила наших читачів. У листопаді найбільше можуть заплатити дроворубові та робітникові на складі.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору