ЖИТТЯ

У Переяславі облаштували новий притулок для собак: чим він зараз живе

На початку листопада собак з пункту перетримки ГО “У добрі руки” нарешті перевезли у новий притулок в мікрорайоні Підварки. Зараз їх там близько 70.

30 листопада світ відзначає День домашніх тварин. З цієї нагоди журналісти Інформатора відвідали новий собачий притулок на вулиці Суворова, щоб показати тваринок, які зараз лише мріють про домівку. Голова громадської організації “У добрі руки” Тетяна Чеботарь розповіла про подальші плани й про те, як живеться тваринкам тепер.

Раніше пункт перетримки розміщувався на вулиці Богдана Хмельницького, 253. Територію для тимчасового використання надав член ГО “У добрі руки” Євгеній Дубошей. Тетяна Чеботарь зазначає, що розраховували пробути там декілька місяців, але все це затягнулося на роки:

– Ми були такі наївні, просилися на 3-4 місяці, вирішили, що встигнемо все зробити. Але так не вийшло. Ми пробули там майже 5 років. Територію на Підварках почали забудовувати давно, бо перед Женею було незручно, але він входив у наше положення. Завдяки благодійним внескам небайдужих людей нам вдалося побудувати 11 вольєрів, ще п’ять перевезли з попереднього пункту перетримки. Настав час все ж таки перебиратися – це стрес як для нас, так і для собак.

Зараз на перетримці організації близько 70 собак. Тетяна Чеботарь зазначає, що точну кількість назвати не може, бо небайдужі люди забирають собачок додому. На місце тварин, які знайшли домівку, знаходять інших безпритульних.

Хоча роботи на території притулку ще вдосталь, його мешканці вже звикають до нових умов. Голова ГО розповіла, що мер Переяслава Вячеслав Саулко був задоволений, коли побачив це місце. Він пообіцяв, що в майбутньому сприятиме виготовленню нових вольєрів. Зазначимо, що на останній сесії міської ради для потреб собачого притулку виділили 200 тисяч гривень.

Якщо ви хочете собі домашнього улюбленця або чимось допомогти притулку, звертайтеся до членів ГО “У добрі руки”. Тел.: (063) 999-00-73, (095) 595-26-67 (Тетяна Чеботарь). Фінансово допомогти можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку: 4246 0010 0243 7931.

Нагадаємо, що новий притулок розмістили на майже двох гектарах землі. Керівники сільгосппідприємства “Ярос” передали у користування один зі своїх закинутих корівників.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору