Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі збирають гроші на пам’ятник Сікорському: як долучитися

Розпочався збір коштів на пам’ятник видатному музейнику Михайлові Сікорському. Долучитися можуть всі охочі.

Заслужений художник України Степан Куций наразі виготовляє пам’ятник Михайлові Сікорському. Для цього не планують витрачати кошти з міського бюджету, натомість місцева влада хоче заручитися підтримкою благодійників. Рішення про це прийняли на одній з цьогорічних сесій міськради. Про це повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 7 грудня, на сайті міської ради опублікували оголошення про збір коштів на пам’ятник. “Михайло Іванович – перший Почесний громадянин міста з 1986 року, коли відновилося присвоєння такого звання у Переяславі. Про таких людей кажуть: “Герой нашого часу. Ні, він Герой на всі часи”. 13 жовтня 2023 року ми будемо вшановувати Сікорського з нагоди відзначення 100-річчя від дня його народження. Одним із завдань і справа честі земляків та щирих його шанувальників – це увіковічення Героя України Сікорського Михайла Івановича у бронзі, встановлення скульптурної композиції в Переяславі”, – йдеться у зверненні ГО “Відродження Переяслава”.

Реквізити для перерахування коштів:

  • Відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради
  • 08400, Київська область, м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, будинок 29/36
  • Ідентифікаційний код юридичної особи: 43330285
  • МФО 820172 в Державній казначейській службі України м. Київ
  • р/р UA 298201720314211014301117130
  • Призначення платежу (обов’язково): благодійний внесок на будівництво пам’ятного знаку М.І. Сікорському

За словами міського голови Вячеслава Саулка на одній із сесій, вартість скульптури становитиме 2 мільйони 100 тисяч гривень. Третього грудня перший заступник міського голови Анатолій Фесенко повідомив, що рахунок щойно відкрили, а зібрали вже 70 тисяч гривень.

Зазначимо, що з місцем встановлення пам’ятника комісія поки що не визначилася. Розглядають два варіанти: на вулиці Шевченка, 8-10 (між музеями “Заповіту” та Трипільської культури) та на вулиці Шевченка, 3 (на місці просвітницького центру “Народний музей”, який у такому випадку можуть демонтувати). Наступне засідання комітету відбудеться вже завтра, 8 грудня.

На фото: візуалізація однієї з можливих локацій (між двома музеями)

Нагору