ЖИТТЯ

Впливові люди Переяслава, смертельна ДТП та Водохреще: що ви читали на Інформаторі в січні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у січні. Ви читали про смертельну ДТП, впливових людей та різноманітні святкування.

У січні на сайті Інформатора побували 38 тисяч 491 людина. Переглянули наші замітки 624 тисячі 983 рази. Найбільше їх цікавили публікації про впливових людей Переяславщини, ДТП, святкування Нового року та Водохреща. Також без уваги не залишилися новина про встановлення у громаді камер відеоспостереження та репортаж із післясвяткового базару. Деталі читайте нижче.

Житель Переяслава загинув у ДТП біля Мирного: його авто врізалося в КамАЗ (14 тисяч 207 переглядів). 11 січня на автошляху Бориспіль-Дніпро біля села Мирне сталася ДТП. 34-річний місцевий водій КамАЗ не надав перевагу в русі легковику Volkswagen Passat під керуванням 36-річного переяславця. Внаслідок цього сталося зіткнення. Водій Volkswagen Passat від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці.

Хто з Переяславщини увійшов до сотні найвпливовіших людей Київщини у 2021 році (12 тисяч 584 перегляди). Інтернет-ресурс Моя Київщина підібрав топ-100 найвпливовіших людей нашої області. До списку в 2021 році увійшли шестеро людей (торік було 5), які мають стосунок до Переяславщини: Олександр Мостіпан, Олександр Слюсар, Вячеслав Саулко, Сергій Кролевець, Віталій Коцур та Віталій Ярема.

У Переяславі дві автівки зіткнулися “лоб у лоб”: відео з місця події (7 тисяч 694 перегляди). Третього січня до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про ДТП на вулиці Грушевського в Переяславі. “Лоб у лоб” зіткнулися ВАЗ-2112 та Daewoo Lanos. Затисло водія Lanos. Його деблокували, передали в карету швидкої допомоги. Вона доставила чоловіка до бориспільської лікарні з попереднім діагнозом – забій грудної клітки та перелом ребер. Більше ніхто не постраждав.

У Переяславі жінка випала з восьмого поверху: як це трапилось (7 тисяч 339 переглядів). 29 січня у Переяславі жінка 1985 р.н. під час святкування дня народження вийшла на балкон з подругою покурити і зібралась вистрибувати у вікно. Її не втримали – впала вниз з восьмого поверху. Внаслідок падіння отримала закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішню кровотечу – була без свідомості. Постраждалу доставили до реанімаційного відділення бориспільської лікарні.

У Переяславській громаді встановлять 38 камер спостереження: де саме (6 тисяч 981 перегляд). У Переяславі та селах громади встановлять 38 камер спостереження Hikvision (27 – зовнішніх оглядових, 11 – зовнішніх, що забезпечують розпізнавання автомобільних номерних знаків). Переможцем тендеру на виконання цієї послуги 7 грудня 2021 року стало ТОВ “АКСІКОР”. Роботи воно виконає за 1 млн 337 тисяч 700 гривень. Згідно з договором, закінчити їх має до 1 липня 2022 року. Пункт керування камерами розмістять у переяславському відділі поліції. А також транслюватимуться вони у диспетчерський центр Переяслава.

Хто найвпливовіша людина Переяслава у 2021 році: обираємо другого фіналіста (6 тисяч 704 перегляди). Інформатор також вирішив визначити найвпливовішу людину Переяслава у 2021 році. Ми відібрали 30 людей, які, на нашу думку, залишили найвиразніший слід у житті Переяслава 2021 року. Розділили їх на три десятки. Після голосування наших читачів переможець кожної опинився у фіналі, де зрештою й визначилася найвпливовіша особистість. Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур у підсумку переміг підприємця Бориса Аврамича та краєзнавця Миколу Богатиря.

У Переяславі біля “Любокраю” святкувати Водохреще зібралися кілька сотень людей: відеорепортаж (5 тисяч 899 переглядів). 19 січня православні українці відзначають свято Хрещення Господнього, яке в народі називають просто Водохреще. Основна традиція цього свята – пірнання в ополонку, воду в якій попередньо освятили. Як цьогоріч гуляли Водохреще в Переяславі біля “Любокраю”, бачили журналісти Інформатора.

Як у Переяславі святкували Новий рік: атмосферні фото з Instagram (5 тисяч 870 переглядів). Звичайно ж, масштабнішим та для багатьох важливішим святом залишається Новий рік. Як його зустрічали жителі Переяслава, ми дізналися з Instagram.

Недільний базар у Переяславі після свят спорожнів: що можна було купити (5 тисяч 675 переглядів). 2 січня на базарі в Переяславі було дуже мало людей. Продавці багатьох товарів залишились вдома, певно, насолоджуючись новорічними вихідними. На “Даринку” зранку взагалі не було фруктів. Їх можна було знайти на вулиці Шкільній. Продавці сподівалися, що покупці, можливо, ще прокинуться і прийдуть скуплятись.

Марина Варивода із Переяслава бореться з раком: їй необхідна допомога (5 тисяч 493 перегляди). Вже пів року переяславка Марина Варивода лікується від онкології. Її діагноз – Лімфома Ходжкіна. Дівчина пройшла вісім хіміотерапій, але ремісія так і не настала. Марина потребує подальшого дороговартісного лікування. Тому звернулася до небайдужих людей із проханням про допомогу. Щоб відгукнутися, переходьте за посиланням.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору