ЖИТТЯ

Скажена лисиця, суботники та музичні смаки: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 3 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

На Переяславщині на чоловіка впало дерево: він загинув. 3 квітня 2021 року в селі Пристроми Студениківської ТГ 34-річний чоловік пиляв дерево. Врешті воно звалилося на нього. Чоловік помер внаслідок великої втрати крові.

На Переяславщині знову виявили скажену лисицю: вона покусала людину. Торік 30 березня в селі Пологи-Вергуни Ташанської ТГ лисиця покусала жінку. Тварину відразу застрелили. Постраждалій жінці надали медичну допомогу в лікарні Переяслава. Труп тварини направили на аналізи в лабораторію в Переяславі, а отримані з головного мозку біоматеріали — у Центральну випробувальну державну лабораторію ДПСС в Київській області та місті Києві. Дослідження підтвердили сказ в лисиці.

На Переяславщині Ford врізався в KІА: один з водіїв був п’яний. 2 квітня бориспільські патрульні отримали виклик про те, що на 91 км автодороги Київ-Харків біля села Студеники, що на Переяславщині, трапилась ДТП за участю автомобілів Ford Mondeo та KІА Forte. 38-річний водій авто Ford не врахував дорожню обстановку та не обрав безпечної швидкості руху, і здійснив зіткнення з автомобілем KІА. Інспектори виявили у водія-порушника явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан алкогольного сп’яніння у керманича Ford був позитивний — 1,45 проміле (це легке сп’яніння, близьке до середнього ступеню).

У парку “Набережний” в Переяславі провели суботник, а потім роздавали маски. 3 квітня в Переяславі провели кілька суботників. Зокрема, чи не найбільший був у парку “Набережний”, що в мікрорайоні Спаська Левада. Люди приїздили допомагати прибирати з різних районів. Суботник організували Олександра Дем’яненко та Олег Любченко.

“Треба мати міцну броню від спокус”: нардеп Роман Лозинський розповів жителям Переяслава про політику. Університет Переяслава у рамках проєкту “Платформа можливостей” 1 квітня організував дистанційну зустріч з Народним депутатом Романом Лозинським. Всі охочі могли поставити запитання. Він розповів про свій шлях у політиці.

Від Жадана та Хливнюка до “Ленінграда”: яку музику слухають жителі Переяслава. У мобільному додатку Shazam, в якому можна знаходити музичні треки, на жаль, вибрати охоплення в межах Переяслава неможливо. Тож ми не можемо достеменно дізнатися смаки жителів міста. Однак ніщо не заважає нам провести опитування в соцмережах. Рік тому Інформатор на своїй сторінці в Instagram попросив підписників розповісти, яку пісню вони найчастіше слухають останнім часом. Із їхніх відповідей ми склали досить цікавий, різноплановий плейлист. Були там і українські виконавці, і, на жаль, співаки з країни-агресора.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору