ЖИТТЯ

Обмеження руху, кінець локдауну та знайдені патрони: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 28 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Києві скасовують локдаун: метро відкриють для всіх, запрацюють кафе. 28 квітня 2021 року мер столиці Віталій Кличко на прес-брифінгу розповів, що комісія з питань надзвичайних ситуацій міста Києва затвердила рішення щодо послаблення карантинних обмежень. Вже з 1 травня у Києві відновили роботу:

  • весь наземний громадський транспорт і метро в звичайному режимі (з дотриманням певних норм);
  • заклади торгівлі;
  • торгово-розважальні центри;
  • ринки;
  • ярмарки;
  • заклади громадського харчування;
  • спортзали і фітнес-центри;
  • центри надання адміністративних послуг (за попереднім записом через електронні сервіси).

У Переяславі обмежать рух на дорогах: це має зупинити вантажівки. На сесії міської ради Переяслава 22 квітня 2021 року депутати прийняли рішення про обмеження руху вантажного транспорту через місто. Йдеться про вантажівки фактичною масою понад 24 тонни або із навантаженням на вісь понад 7 тонн. Офіційна причина – у весняний період проводитимуться ремонтні роботи, тож вантажівки можуть завадити якісному виконанню їх. На дорогах планували встановити залізо-бетонні блоки в шаховому порядку так, щоб легкові машини могли проїхати, а вантажні – ні. Блоки мали встановити біля мосту в Чирському та на в’їзді до Переяслава з боку Черкас. Однак, як нам уже відомо, цього не сталося через те, що міська влада не змогла домовитися з правоохоронними органами.

На Переяславщині в чоловіка виявили близько сотні патронів: коментар поліції. 27 квітня минулого року у Вовчкові Переяславської ТГ поліцейські провели обшук згідно з кримінальним провадженням за ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Виявили близько сотні патронів різного калібру до автоматичної зброї та пістолета Макарова.

– Нам надійшло повідомлення про те, що житель одного із сіл району, можливо, зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси, – зазначив начальник відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП Максим Дьомін. – Ми звернулися до суду із клопотанням на обшук, його задовольнили. Патрони ми виявили, але зброї не було. Шукали з кінологами, металошукачами – нічого немає.

Будівництво набережної в Переяславі тепер побачать всі: XataNet встановила камеру. Також 27 квітня в Переяславі на вулиці Миру, 4 на даху будинку працівники компанії XataNet встановили роботизовану камеру. Кут огляду за умов правильного встановлення — майже 360 градусів. Інженер XataNet Олександр Дубина розповів, що ця камера фірми Нikvision коштує близько 20 тисяч гривень. Головна її мета — спостерігання за будівництвом нової набережної, де зараз працюють комунальники міста. Також із неї чудово видно стадіон, який теж планували реконструювати.

Сім’я Жерносеків з Переяславщини взяла участь у телепроєкті “Місія: краса”. Ярослав та Ірина Жерносеки зі Студеників Студениківської ТГ рік тому взяли участь у програмі “Місія: краса”. Їхню історію показали на телеканалі “Україна”. “Місія: краса” – це перше українське шоу перевтілень власного формату каналу “Україна”. Проєкт допомагає парам змінити як зовнішній вигляд, так і ставлення одне до одного.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору