Інформатор Переяслав

ВЛАДА

Бюджетні гроші у Переяславі перенаправляють із одних потреб на інші: пояснюємо деталі

Допомога медицині, безпека та “культурні” зміни. Куди планують витрачати бюджетні кошти?

Сьогодні, 17 листопада, відбулось чергове засідання сесії міської ради Переяслава. Під час нього рішенням депутатів внесли чимало змін до бюджету 2022 року. Інформатор, посилаючись на проєкт пропозицій бюджетних змін, розповідає деталі.

За рахунок перевиконня плану на 344 тисячі 755 гривень зросли доходи загального фонду міського бюджету. Їх розподілили між виконавчим комітетом та управлінням соціального захисту населення. Отож, виконавчий комітет міськради перенаправить 85 тисяч 727 гривень для відшкодування лікарських засобів для пільгових категорій населення, які лікуються амбулаторно. 35 тисяч 412 гривень передасть на відшкодування послуг, які надає переяславська лікарня. Ще 33 тисячі 616 гривень використають на ремонт даху фельдшерського пункту у Вовчкові. А 70 тисяч гривень передбачили на придбання генератора для поповнення матеріального резерву. Решту 120 тисяч управління соцзахисту використає для оплати за пільговий проїзд автобусними маршрутами на території громади.

Відзначимо, що ще 47 тисяч гривень на пільговий проїзд це управління забезпечило за рахунок зменшення видатків на інші потреби у своєму напрямку: надання пільг з оплати послуг зв’язку (30 тисяч 800 гривень), матеріали та обладнання (10 тисяч 200 гривень), послуги, крім комунальних (6 тисяч гривень).

Немало бюджетних змін стосуються відділу культури та туризму. Зокрема, 50 тисяч гривень, передбачені на проведення заходів, перенаправили на висвітлення діяльності закладів культури. 7 тисяч 316 гривень із заробітної плати передбачили на інші видатки для надання освіти у мистецьких школах. Ще 10 тисяч із заходів використають на передплату періодичних видань на перше півріччя 2023 року.

Відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства 25 тисяч гривень, раніше передбачених на придбання та монтаж системи відеоспостереження, перенаправить на придбання снігоприбиральної машини. А 99 тисяч 900 гривень, як частину із зекономлених на капітальному ремонті дороги на вулиці Золотоніське шосе, використають для виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва бювету на Борисоглібській площі.

Фінансове управління перенаправило 4 тисячі 669 гривень із оплати послуг на оплату праці. А 99 тисяч із резервного фонду бюджету направить на проведення заходів безпеки об’єктів критичної інфраструктури у Переяславській громаді.

У відділі освіти 30 тисяч гривень, які могли використати на відрядження, направили на закупівлю обладнання та інвентарю.

Нагадаємо, що під час жовтневої сесії також було немало бюджетних змін. Про них читайте за посиланням.

Віталій Усик

Фото: сайт міської ради, сесія 20 жовтня ц.р.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору