Інформатор Переяслав

ВЛАДА

4 гектари під спорткомплекст, п’ятий ранг для Саулка: головні рішення листопадової сесії міськради Переяслава

Бюджетні звіти за 9 місяців, земля під спорткомплекс та ранги для посадовців. Які рішення приймали на останній сесії?

18 листопада відбулась сорокова сесія міської ради Переяслава. Під час неї розглянули 24 основні питання порядку денного, 14 земельних та 7 архітектурних. Інформатор коротко розповідає про основні рішення.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Переяславської громади за 9 місяців. До бюджету за цей період надійшло 271 мільйон 969 тисяч 71 гривня 36 копійок (106% від плану). Витратили при цьому 226 мільйонів 814 тисяч 957 гривень 71 копійку.

Також затвердили звіти про виконання фінансових планів комунальних підприємств за цей же період. Зокрема, Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав 26 мільйонів 157 тисяч гривень, використав 24 мільйони 396 тисяч 200 гривень. Переяславську БЛІЛ профінансували за 9 місяців на 78 мільйонів 396 тисяч 400 гривень, з них витратили 74 мільйони 328 тисяч 200 гривень. ВУКГ, ВУЖКГ та “Переяславський міський ранок” відпрацювали звітний період із прибутками.

Змінили структуру комунального закладу “СОК “Стадіон імені Валерія Лобановського”. У ньому все ж будуть інструктори із фізкультури – передбачили чотири посади по пів ставки. Інші посади лишились незмінними: директор, головний бухгалтер, 3 сторожі, 2 прибиральники та двірник (пів ставки).

Надали згоду на виведення зі штату Харківецького фельдшерського пункту однієї ставки завідувача та 0,25 ставки молодшої медсестри (медбрата).

Депутати проголосували за присвоєння будівлі Переяславського центру культури та мистецтв, що на вулиці Сковороди, 81, імені Миколи Андрієнка. Він – засновник НЦК “Зустріч”, який тривалий час був у цьому приміщенні. Зазначимо, що нещодавно там розмістили його меморіальну дошку.

Міському голові Переяслава Вячеславові Саулку присвоїли п’ятий ранг посадової особи, оскільки він “успішно відпрацював на займаній посаді два роки”. Староста села Велика Каратуль Валентина Зінченко отримала дев’ятий ранг, очільники Гайшинського та Дем’янецького старостинських округів Олександр Якуба та Сергій Кузьменко – десятий. Аргументація та ж, що і в Саулка. Ранги передбачають надбавки до зарплати: для п’ятого рангу – 700 гривень, для дев’ятого – 500, для десятого – 450.

З-поміж земельних найдовше обговорювали питання про затвердження КЗ “Стадіон імені Валерія Лобановського” проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту площею 4 гектари. Йдеться про ймовірне будівництво давно обіцяного міським головою споркомплексу. Аби заохотити інвесторів, необхідно вже зараз виділити земельну ділянку, на якій розміститься масштабна споруда. Складнощі виникли лише через те, що ділянка займає й територію так званого “київського майданчика”, де розміщується кілька магазинчиків. Їхнім власникам мають надати альтернативні місця для підприємницької діяльності. Депутати ж проголосували позитивно.

У блоці архітектурних питань, зокрема, погодили місце розсташування тимчасової споруди для підприємницької діяльності ФОП Колеснику Андрію Павловичу. Він погодився демонтувати свій магазин, відомий як “Батура”, на перехресті вулиці Б. Хмельницького та М. Грушевського. Як зазначив Вячеслав Саулко, у майбутньому там мають розширити дорогу, а ця споруда таким роботам заважатиме. Новий магазинчик, де, за словами власника, продаватимуть каву, випічку та інші продукти (без алкоголю), зведуть на площі 40 кв. метрів на вулиці Грушевського, 55 А, неподалік від магазинів “Спаська Левада” та Sibeeria.

Нагадаємо, що на цій же сесії внесли чимало змін до бюджету на 2022 рік. Ми детально все розписали за посиланням.

Віталій Усик

Фото: сайт міської ради, сесія 20 жовтня ц.р.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору