На недільному базарі чималий вибір товару. Було трішки фруктів та овочів, також ягоди. А ще – ялинки!
18 грудня у Переяславі зранку було прохолодно. На вулиці Шкільній продавців приїхало багато. Вже починають продавати ялинки. Пропонували їх від 100 до 400 гривень (висота – близько 1,5-3 метрів). На “Даринку” продавали запечену кров’янку по 130 гривень за 1 кг. Скільки коштували інші продукти, розповідає Інформатор.
У м’ясному павільйоні вибір товару був достатній. А покупців сьогодні було значно більше, ніж зазвичай. Ціни такі:
- Телятина (1 кг) – 150-250
- Сало (1 кг) – 200-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-170
- Підчеревина (1 кг) – 200-250
- Биток (1 кг) – 160-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 250
- Ребро свиняче (1 кг) – 150-180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 110-120
- Грудка куряча бройлер (1 кг) – 140
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140
- Курячі ніжки (1 кг) – 120
- Курячі крила (1 кг) – 110
- Тушка качки бройлер (1 кг) – 140
- Індиче стегно (1 кг) – 150
- Індиче крило (1 кг) – 140
- Індиче філе (1 кг) – 180
На “Даринок” сьогодні привезли мало фруктів, зате було чимало ягід. Журавлину продавали по 130 гривень за кіло, обліпиху – по 200-300. Калина та горобина коштували по 130 гривень за кіло. Брусницю продавали по 180 гривень за 1 кг. Перетерту обліпиху і чорницю об’ємом 500-550 г продавали по 120 гривень. Калину, брусницю, малину та журавлину у такій же формі можна було купити за 100 гривень (500-550 г). Ціни на фрукти такі:
- Мандарини (1 кг) – 75
- Лимони (1 кг) – 65
- Яблука (1 кг) – 15
Овочів на базарі вже мало. На “Даринку” ще продають буряки, моркву, картоплю та капусту. Ціни такі:
- Морква (1 кг) – 20-25
- Картопля (1 кг) – 10-12
- Капуста (1 кг) – 20
- Буряки (1 кг) – 25
- Цибуля (1 кг) – 35
- Часник (1 кг) – 200
- Гарбузи (1 кг) – 15-20
У молочних рядах ціни не змінюються. Вони такі:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 150-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 100-120
- Масло (1 кг) – 250
- Домашні курячі яйця (десяток) – 70-75
Вибір риби був чималий. Свіжого лосося продавали по 570 гривень за кіло. Заморожені шматочки лосося пропонували по 400-500 гривень за 1 кг. Ціни на іншу рибу такі:
- Карасі (1 кг) – 45-70
- Карасі чищені (1 кг) – 80
- Судаки (1 кг) – 150
- Коропи (1 кг) – 120
- Коропи чищені (1 кг) – 140
- Лящі (1 кг) – 50-60
- Товстолоби (1 кг) – 70-80
- Товстолоби чищені (1 кг) – 80
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Стейк товстолоба (1 кг) – 170
- Соми (1 кг) – 130
- Стейк сома (1 кг) – 200
- Філе білого амура (1 кг) – 220
- Філе лосося (1 кг) – 600
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми пропонували приготувати вам капусняк. Рецепт шукайте за посиланням.
Оксана Симоненко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.