ВЛАДА

Міському голові Переяслава Вячеславові Саулку підвищили заробітну плату

Вячеславові Саулку підвищили заробітну плату. Рішення прийняли на сесії.

На сесії міської ради Переяслава 19 січня одним із питань порядку денного було “Про встановлення складових заробітної плати міському голові Вячеславу Саулку”. Згідно з проєктом рішення, з 1 січня 2023 року він має отримати надбавку відповідно до присвоєння 5 рангу (як сказала керуюча справами виконкому Тетяна Гич, це – 50 гривень), надбавку в розмірі 10% за вислугу років, за високі досягення – 50%, за допуск до документів зі ступенем секретно – 10%. Також цей проєкт передбачав щомісячне 150-відсоткове преміювання. Про це повідомляє Інформатор.

Депутати поцікавились, яка ж вийде загальна сума заробітної плати. Тетяна Гич, яка доповідала з цього питання, зазначила, що “на руки” сума складатиме 39 тисяч 674 гривні 48 копійок і це найнижча заробітна плата серед очільників громад на Переяславщині. Депутати у свою чергу обурились, що це надто мала зарплата для такої посади, з такою великою відповідальністю. Гич відповіла, що так сталось, бо торік Саулко відмовився від 150-відсоткової премії задля уникнення суспільного осуду.

Зрештою обранці запропонували збільшити щомісячне преміювання зі 150% до 200%. І 20 голосами підтримали це. Вячеслав Саулко участі в обговоренні не брав. Після голосування сказав, що навіть не знає, як це прокоментувати. Депутати відповіли, що не варто нічого говорити.

Нагадаємо, що на цій же сесії підняли питання про стан освітнього процесу в Переяславі під час війни. До чого дійшли, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору